par-frumos

Sucul de lămâie: beneficii pentru frumusețe

Sucul de lămâie este folosit pentru o varietate largă de scopuri, dar cele mai multe beneficii le are asupra părului și a pielii. În plus, poate fi folosit în scopuri casnice precum curățarea murdăriei cu ușurință din bucătărie sau din cuptorul cu microunde.

Sucul de lămâie conține mai multe vitamine și minerale, ceea ce-l face un agent perfect pentru problemele pielii și a părului, în timp ce este un excelent agent detoxificant. Poate fi folosit pe piele, păr și corp din interior, cât și din exterior.

Lămâia este unul dintre ingredientele care se găsesc în bucătăria fiecărei persoană, este versatil, ieftin și folosit în majoritatea produselor de frumusețe preparate în casă.

Acidul citric și vitamina C din lămâie îl fac un ingredient eficient și cu multe beneficii asupra problemelor pielii și a părului. Combinația dintre sucul de lămâie și alte ingrediente poate ajuta la tratarea problemelor precum acneea, cicatricile, punctele negre, dar și mătreața sau părul gras.

Iată care sunt cele mai bune beneficii pe care le are sucul de lămâie asupra părului și a pielii:

Pentru mătreață:

Sucul de lămâie este unul dintre cele mai bune remedii pentru mătreață. Masează scalpul cu suc de lămâie, pe care-l lași să acționeze 15-20 de minute, după care clătești părul. Acidul natural ajută la restabilirea nivelului de pH din scalp și reduce mâncărimea.

Pentru curățarea feței:

Cauți o metodă naturală prin care să cureți pielea feței? Acidul pe care-l conține lămâia ajută la eliminarea impurităților și a murdăriei de pe piele, ceea ce-l face un foarte bun produs de curățare.

Pentru luminarea pielii:

Lămâia este cel mai bun agent de înălbire, iar acesta este unul dintre principalele beneficii ale sale. Luminează instant tonul pielii. Aplică sucul de la o lămâie pe față și clătește peste câteva minute. Vei fi uimită de rezultat.

Tratează cearcănele:

Pungile de sub ochi și cercănele pot face fața să pară obosită. Și, dacă ești una dintre persoanele care nu se machiază zilnic, atunci trebuie să apelezi la sucul de lămâie pentru a elimina cearcănele.

Pentru părul gras:

Lămâia este cea mai bună când vine vorba de tratarea părului gras. Sucul de lămâie lucrează foarte bine și reduce nivelul de sebum pe care-l produce scalpul. Acest lucru este posibil datorită acidului citric pe care-l conține.

Pentru creșterea părului:

Multe femei caută produsele naturale care să stimuleze creșterea părului. Poate nu știai, dar vitamina C prezentă în sucul de lămâie poate să stimuleze creșterea lui. Doar aplică suc de lămâie pe scalp după ce ai spălat părul și privește cum acționează.

Pentru punctele negre:

Lămâia, în combinație cu turmericul, este cel mai bun remediu pentru punctele negre. Ambele ingrediente conțin proprietăți anti-bacteriene și pot lăsa pielea perfectă, iar părul puternic și strălucitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *