Stii ce contine apa pe care o bei? Fa-o potabila, cu un filtru de apa cu carbune activ

Apa este elementul fara de care nu putem trai. Ea se regaseste in organismul nostru, intr-un procent foarte mare, de 70%. Nu ai simtit niciodata ca, daca nu bei apa, nu te simti bine, simti ca ametesti si nu mai esti capabil sa iti duci activitatile zilnice la bun sfarsit? Dar daca ti-am spune ca apa pe care o bei nu este atat de curata si pura, ba chiar te poate imbolnavi? O solutie este filtrarea apei folosind un filtru cu carbune activ.

filtre cu carbune activ

Scapa de impuritatile din apa, folosind un filtru cu carbune activ

Fie ca vorbim despre apa de la robinet, fie ca este vorba despre apa de la put, ea contine, cu siguranta, o multime de contaminanti, unii chiar foarte periculosi. Astfel, se poate ca, odata cu apa bauta, sa ingerezi si anumite cantitati de clor, cloroform, hidrocarburi aromatice polinucleare, benzene, bifenoli, substante organice volatile, insecticide si ierbicide, care ajung in sol si, de acolo, in panza freatica. Un filtru cu carbune activ elimina toate aceste impuritati, lasand apa curata.

  • Carbunele activ dintr-un filtru de apa este un sorbent microporos, provenit din oricare dintre materialele organice care au un continut ridicat de carbon. Cu o putere de absorbtie foarte mare, este ideal pentru acest proces de curatare a apei.
  • Pentru dimensionarea corecta a filtrelor de apa cu carbune activ se tine cont de cateva conditii de operare specifice, precum viteza de filtrare, adancimea minima a patului de filtrare, dar si altele.
  • Filtrele de apa cu carbune activ se pot utiliza atat in spatiile rezidentiale, cat si in zona comerciala sau industriala.
  • In Romania, tehnologia filtrelor cu carbune activ se regaseste in fabricile de sucuri sau de bere. Astfel, se asigura o calitate crescuta a apei folosite la fabricarea bauturilor.
  • Durata de viata a unui filtru cu carbune activ este de circa doi, trei ani. Ea depinde de o eventuala filtrare de sedimente facuta in prealabil sau de tipul de apa care trebuie tratata. Dupa ce se incheie aceasta perioada de timp, nu se schimba filtrul de apa cu totul, ci doar patul de carbune activ.
  • Daca ai un filtru mic, fara automatizare, precum cel pentru bucatarie, se recomanda schimbarea cartusului filtrant din carbune la fiecare 6 luni.

Apa ta are un gust rau? Te va ajuta un filtru de apa cu carbune activ

Cand apa pe care o bei are un gust ciudat, poate sa fie de la compozitia chimica, de la clorul cu care se trateaza apa potabila sau de la faptul ca ai putul prea aproape de pomii fructiferi si plantele pe care le cresti in gradina, de la care ierbicidele si insecticidele ajung in sol, apoi in panza freatica. Poti sa purifici apa de baut, folosind un filtru de apa cu carbune activ, pe care sa-l montezi la bucatarie, spre exemplu. Acesta va elimina material organica oxidata si mirosurile din apa, lasandu-o limpede si buna la gust.

Iata ca nu esti nevoit sa consumi o apa care iti poate face mai mult rau decat bine, ci iti poti imbunatati calitatea vietii, avand, totodata, grija de sanatatea ta, folosind un filtru cu carbune activ, extrem de eficient in tratarea apei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *