Sistemele de alarma sunt solutia ideala pentru siguranta intregii familii

Sistemele de alarma sunt utilizate impotriva efractiilor si au in componenta lor sisteme specifice de avertizare precum si echipamente auxiliare. Toate sistemele de alarma antiefractie cu alarma sau sirena sunt foarte utile pentru sediul afacerii tale sau pentru locuinta ta deoarece iti ofera un plus de liniste cand pleci si este mult mai eficient decat un caine de paza.

Configurarea sistemelor de alarma este simpla de facut

Poti configura un kit de sistem de alarma personalizat astfel incat sa dispui de tot ce ai nevoie pentru a avea un sistem cat mai bun. Este important sa cunosti fiecare componenta a sistemelor de alarma in parte ca sa iti dai seama daca aveti nevoie de ea sau nu.

sistem de alarma

Iata care sunt unele din cele mai importante componente pe care trebuie sa le cunosti ale unui sistem de alarma:

  • Lucruri de stiut despre centrala unui sistem de alarma – este cea mai folositoare piesa din toate sistemele de alarma este centrala, numit si “creierul” sistemului. Cel care da comanda de a se declansa alarma atunci cand va detecta orice miscare prin intermediul senzorilor de miscare cu infrarosu. Tot centrala sistemului de alarma este cea carre inmagazineaza orice eveniment petrecut pe durata monitorizarii, setarile si informatii de la celelalte componente pentru o analiza mai detaliata a ce s-a petrecut. Alarma ce s-a declansat de centrala sistemului de alarma poate fi sub forma acustica si/sau optica, poate trimite mesaj de alarmare la un dispecerat pentru antiefractie sau catre orice numar de telefon din reteaua mobila.
  • Tastatura sistemului de alarma este simpla de folosit – In ceea ce priveste tastatura unui sistem de alarma, aceasta functioneaza ca un punct de control al sistemului intreg de monitorizare si va servi la activarea si dezactivarea alarmei, se poate folosi si pentru a vedea alte informatii, se pot verifica inregistrarile sau monitorizarile anterioare. Este familiar cu operarea unui telefon smart. Aceste tastaturi pot fi: Touch Screen, LED si LCD.
  • Telecomanda sistemului de alarma – Telecomenzile sistemelor de alarma sunt optionale si sunt pentru sistemele antiefractie prin conexiune wireless. Cu ajutorul lor poti arma sau dezarma de la o anumita distanta maxima prin simpla apasare a unui buton sau le poti utiliza ca buton de panica mobil.
  • Sirenele se impart in trei categorii: pentru sisteme de alarma pentru interior, exterior sau exterior anti-vandal, realizate in deosebi pentru a se adapta la mediul interior sau exterior sau pentru a rezista in timp de exemplu unui eventual sabotaj de taiere a cablurilor de conexiune, sistemele de alarma au in dotare o lampa de semnalizare luminoasa si un sistem sonor de avertizare, pot functiona in paralel sau poate fi configurat doar una dintre aceste doua variante.
  • Acumulatorii – in situatia in care o persoana straina de exemplu incearca sa deconecteze sistemul de la sursa de electricitate, bateria sistemului de alarma va mentine sistemul de alarma in stare ideala de functionare. Se foloseste in general pentru sirene si centrale dar si alte dispozitive ale sistemului ce necesita curent electric.
  • Comunicatoarele sunt necesare in mod deosebit pentru a se trimite mesaje catre dispeceratul de monitorizare sau catre un numar de telefon mobil din orice retea. Se pot transmite informatii despre statusul sistemului de alarma prin mai multe metode: linii telefonice, GSM sau prin reteaua de date mobile de internet.

Trebuiesc luate masuri deoarece, siguranta locuintei tale sau a afacerii tale depinde in acest moment de tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *