Sfaturi pentru a termina rapid curatenia de primavara

Luna martie mai este numita si luna curateniei de primavara atat pentru gospodine cat si pentru domni, datorita faptului ca vremea s-a mai inmuiat si pregatirile de Pasti se apropie. Cu mic, cu mare, fiecare membru al casei trebuie sa preia o parte dintre sarcinile de lucru din casa si sa contribuie la punerea la punct a intregii locuinte.

Ordinea si curatenia trebuie mentinute mereu in casa, insa primavara multi dintre oameni prefera sa faca schimbari majore sau sa mai arunce din lucrurile care au devenit inutile, ocupa mult spatiu, nu mai sunt eficiente si care s-au mai adunat intre timp. Este important ca mereu sa gasim timp pentru a face o curatenie generala, pentru a trai intr-un mediu curat si sanatos, fara bacterii si microbi care ne-ar putea pune sanatatea in pericol.

De cele mai multe ori o curatenie temeinica a fiecarui colt al locuintei in parte dureaza poate ca nu ore ci zile, doua-trei sau chiar mai multe, in functie de spatiul pe care-l detine fiecare, ceea ce inseamna mult timp petrecut cu aspiratorul, mopul si pamatuful de sters praful in mana.

Dar, pentru ca totul sa dureze cat mai putin si sa fie cat mai bine facut, m-am gandit sa impartasesc cu voi, cateva mici trucuri care sa va ajute si sa va usureze curatenia de primavara:

Praf In Calorifer

  • Scapa de lucrurile care sunt un magnet pentru praf. Daca nu poti sa renunti la ele, atunci poti macar sa le inlocuiesti. De exemplu, de cate ori ai fost in situatia de a curata spatiile de la calorifere si de fiecare data nu ai facut nimic altceva decat sa te chinui. Pe langa faptul ca ocupa spatiu, arata poate chiar inestetic in conformitate cu designul intregii camere, mai este si un loc unde se depune praful greu de curatat. Pentru a uita de grijile pe care ti le provoaca pentru sanatatea ta si ca sa nu mai vorbim de costurile uriase la intretinere pe care ti le cauzeaza pe durata intregii ierni, apasa aici si intereseaza-te de incalzirea electrica prin pardoseala. In plus, intreaga camera va arata mai spatioasa si va fi incalzita uniform atunci cand vei avea nevoie.

Camera cu Incalzire Prin Pardoseala de la Carbon HEAT

  • Curatarea locurilor greu accesibile. De fiecare data cand te confrunti cu un loc inaccesibil pentru aspirator, matura, pamatuf sau alt obiect de curatat, poti sa apelezi la un spray de curatare cu aer comprimat. Totusi un aspirator de ultima tehnologie isi face la fel de bine treaba care are atat functie de aspirare cat si de suflare. Nu sufla niciodata in obiectele pline cu praf pentru ca risti sa inhalezi multi microbi si sa transmiti la randul tau pe obiectelor bacteriile pe care le ai in cavitatea bucala. Este bine sa porti totusi o masca medicinala cu filtru la gura pe durata intregului proces pentru a evita cat se poate de mult contactul cailor aeriene cu mizeria. In felul acesta se evita aparitia sensibilitatii sau dezvoltarii astmului.

Locuri Greu de Sters Praful

  • Respectarea ordinii de efectuare a curateniei. Pentru a nu munci mult si in zadar, este indicat ca inceperea curateniei sa aiba loc incepand de sus, de la tavan, in jos, continuand cu piesele de mobilier din incapere inspre pardoseala, tinand cont de faptul ca cel mai mult praf se aseaza pe suprafetele orizontale si mai putin pe cele verticale. Pentru a curata cumsecuvine este recomandata folosirea unor materiale textile dintr-un moale care nu iti mai este de folos si o solutie eficienta pentru curatare si luciu.

Plan de curatenie in casa

Un studiu efectuat de americani dovedeste faptul ca daca facem curatenie periodic in casele noastre vom fi si mai fericiti, fiindca acest lucru ne inveseleste. Asadar, sa retinem ca daca casa va arata mai bine si noi ne vom simti mai bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *