acoperis verde

Optati pentru acoperisuri verzi si veti beneficia de subventii de la stat

Iata ca, odata cu aprobarea programului Casa Verde Plus 2016, acoperisurilor verzi li s-a recunoscut insemnatatea.

Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor pune la dispozitie un buget de aproximativ 45 de milioane de RON pentru a incuraja oamenii sa isi indrepte atentia catre materialele ecologice ce izoleaza din punct de vedere termic, catre sistemele de eficientizare a consumului de energie electrica si catre acoperisurile verzi.

Persoanele care aleg sa isi execute acoperisuri verzi pot opta pentru o firma specializata, asa cum este Arta Gradinilor.ro, pentru ca se vor bucura de montaj, de intretinerea acestora -daca isi doresc- si, bineinteles, de subventii de la stat.

Acoperisurile verzi – un pas mai aproape catre un mediu de viata mai curat

Montarea acoperisurilor verzi aduce cu sine o suita de avantaje celor care adopta acest concept ecologic, o serie de avantaje, ce nu sunt greu de dedus. In acest sens, printre acestea se numara si urmatoarele:

acoperis-verde

  • Cele de natura estetica: caselor li se va imbunatati aspectul. Acestea nu vor mai fi privite ca niste simple locuinte, ci ca niste oaze de relaxare. Astfel, intrucat au un aspect natural si, in fond, inedit, valoarea locuintelor ale caror acoperisuri sunt verzi va creste in mod semnificativ fata de cea a locuintelor obisnuite
  • Conform mai multor studii si cercetari ce se pot gasi si pe Internet, acoperisurile verzi izoleaza cladirile. In conformitate cu acestea, deoarece acoperisurile verzi “imbraca” imobilele, in timpul iernii locuintele vor fi mai abitir izolate, iar factura la energia electrica va scadea. Deopotriva, in timpul verii, vor scadea costurile de intretinere intrucat nu mai este necesara folosirea aparatelor de aer conditionat la viteza maxima: acoperisurile verzi reduc caldura emanata de mediul urban, dar si cea generata de soare. Racirea imobilelor in timpul verii mai este facilitata si pentru ca apa retinuta in vegetatia acoperisurilor se evapora
  • In cazul in care au loc precipitatii abundente, o buna parte a cantitatii de apa este retinuta de acoperisurile verzi. Astfel, sistemele de canalizare sunt “menajate”. Evident, cantitatea de apa retinuta depinde de soiul vegetatiei si de grosime acesteia

Acoperisurile verzi izoleaza fonic si sunt ignifuge

acoperisuri verzi

Pe langa aceste lucruri, acoperisurile verzi capteaza dioxidul de carbon, prezinta un grad inalt de rezistenta in cazul in care are loc un incendiu (sunt ignifuge daca grosimea acestora este mai mare de 3 centimetri) si izoleaza din punct de vedere fonic, deoarece undele sonore sunt absorbite.

Pentru suprafetele plane, Artagradinilor.ro recomanda montarea unui acoperis verde intensiv (acesta necesita o mentenanta constanta, insa este full-access), iar pentru acoperisurile usor inclinate se recomanda montarea unui acoperis verde semi-intensiv (nu necesita mentenanta).

In cazul in care acoperisul dumneavoastra este foarte inclinat, acesta va putea fi decorat cu o patura de Sedum a carei grosime ajunge pana la 10 cm.

In cele din urma, daca urmariti sa va “montati” un acoperis verde indreptati-va atentia catre specialistii de la Artagradinilor.ro intrucat astfel veti beneficia si de subventii din partea statului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *