Nadele pentru crapi: ce trebuie orice pescar sa stie despre acestea

nade pentru crap

Dupa cum se stie prea bine, crapul este un tip de peste foarte pretentios din fire. Daca in urma cu 10 ani de zile se putea prinde doar cu o boaba de porumb, in ziua de azi tehnicile de pescuit la crap s-au mai diversificat, iar pentru a-l prinde pe batranul mustacios, este nevoie sa-l intampinam cu o nada mai deosebita.

Multi dintre cunoscatorii pescuitului stiu ca pestii nu sunt ademeniti in primul rand de momeala, ci in special de nada pe care o folosesti. Din cauza acestui lucru, crapul a ajuns sa traga si la boabe artificiale de porumb. Crapul nu stie ce mananca, el stie doar ce il atrage. Pescarii profesionisti de crap, de peste 5 ani folosesc in mod frecvent porumbul artificial, dar totodata, o nada corespunzatoare ce reuseste sa-l atraga pe crap.

Momeala pentru crap: de cate feluri este si ce face fiecare

nade de crap

Nadele pentru crapi reprezinta pentru multi pescari cheia reusitei a partidelor de pescuit.

Pentru ca un pescar bine informat este un pescar ce are mult succes la prins peste, am sa va vorbesc in continuare de o parte dintre nadele de crap de care sa tineti cont atunci cand vine vorba de a va procura nada perfecta de pescuit pe care o alegeti sa o folositi.

  • Nadele pentru pescuitul crapului pentru sezonul rece

O parte dintre pescari sunt de parere ca in sezonul rece trebuie sa-i oferi crapului o nada care sa aiba la baza multe proteine. Aceasta informatie nu este tocmai corecta, daca ii se da crapului o nada cu proteina multa, aceste vietuitoare acvatice vor ajunge la un moment de saturatie rapid si vor pleca de pe locul de nada. Cel mai bun sfat pe care-l puteti primi pentru acest sezon este sa recurgeti la o nada obisnuita care sa aiba o dispersie rapida in apa.

  • Nada de pescuit la crap pentru sezonul cald

Temperaturile sunt mai ridicate primavara si vara si fiindca acestea sunt in crestere trebuie sa evitata utilizarea nadelor de crap ce au in componenta lor alcool sau care sunt foarte dulci. Este indicat acest lucru deoarece frecvent se intampla ca acestea se altereaza intr-un mod rapid pe balta, lucru care nu este indicat. In schimb, o nada ce are la baza uleiuri este chiar indicata, dar nu in mijlocul verii cand temperaturile sunt pe pragul de depasi indicele de confort termic.

  • Nada de crap cu granulatie mare

Acest tip de nada este pentru pescarii care merg la balti unde numarul de crapi este mai mic raportat la numarul celorlalte specii de pesti din apa.

Nada de pescuit la crap:  o alegere buna pentru un pescuit reusit

nade crap

Nu este suficient ca sa aveti o undita sau o lanseta buna, ci aveti nevoie si de o nada corespunzatoare sezonului de pescuit curent cat si in functie de tipul de apa pe care alegeti sa va aruncati carligul.

Nada poate face diferenta intre o partida buna de pescuit si alta in care plecati cu plasa goala de peste acasa fara o poveste pescareasca interesanta de spus.

In final, va transmit sa aveti plasa plina si fir intins!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *