Motivarea salariala este pe locul doi, pentru unii angajati. Afla ce pun pe primul loc

Desi pare greu de crezut, nu toti angajatii pun pe primul loc motivarea salariala, cand vine vorba de a decide daca sa continue la un loc de munca sau sa il schimbe. Se pare ca multi tin cont de existenta articolelor de igiena, de lumina naturala care intra in birou, de activitatile de relaxare care au loc in cadrul companiei si de micile suprize, cum ar fi o iesire in oras cu toti colegii, o data la o luna sau doua. In continuare, vom vedea care sunt lucrurile ce ii tin pe angajati mai mult timp intr-o firma.

Un sediu curat si spatios

la birou

De cele mai multe ori, patronii fac greseala de a nu vedea mai departe de ceea ce inseamna oamenii pe care ii platesc lunar. Astfel, sefii care isi doresc sa aiba o relatie buna cu angajatii, trebuie sa acorde importanta anumitor lucruri, cum ar fi cele despre care vorbim in continuare.

  • Aprovizionarea, la timp, cu produsele de care este nevoie pentru a mentine curatenia in spatiul de lucru si cele pentru igiena angajatilor. Aici, este vorba de tot ce tine de detergenti, dezinfectanti, hartie igienica, prosoape de hartie ca cele de aici https://www.sanito.ro/consumabile-hartie/role-prosop-hartie, cu o capacitate de absorbtie mare, precum si odorizante de camera sau cosuri de gunoi rezistente. Poate ca nu par lucruri importante, insa angajatii tin cont si de acestea, intr-un procent mare.
  • Luminozitatea. Pentru cei care lucreaza de la birou, lumina artificiala este cel mai mare dusman, alaturi de a sta 8 ore pe scaun, fara sa se miste. Pentru ca lumina de la PC afecteaza vederea, in timp, este indicat ca angajatii sa poarte ochelari de protectie, dar sa li se si permita cate o pauza de cateva minute, la un anumit interval de timp, tocmai pentru a-si odihni ochii. Pe de alta parte, lumina naturala care patrunde prin geamuri este importanta si ajuta la pastrarea unei vederi sanatoase, spre deosebire de lumina provenita de la surse artificiale.

lumina naturala la birou

  • Arata-le angajatilor tai ca iti pasa de relatia care se stabileste intre voi, asa ca organizeaza cateva teambuildinguri pe an. Astfel, le arati ca te implici si ca te intereseaza. In plus, se vor cunoaste mai bine intre ei si relatiile stabilite vor fi mai trainice si de o calitate mai buna.
  • Fa cinste cu masa, macar o data pe luna. Exista multe firme care le pun la dispozitie angajatilor masa de vineri din partea firmei, lucru care ii ajuta enorm pe angajati si, mai ales, vad ca nevoile lor sunt luate in calcul.
  • Programati o iesire la film. Dupa serviciu, intr-o zi mai putin aglomerata, puteti merge toti la un film. Veti stabili legaturi mai puternice, iar angajatii se vor destinde. Studiile arata ca, avand initiativa unor astfel de activitati, vei observa o imbunatatire semnificativa din partea angajatilor.

Din acest top, rezulta ca activitatile de echipa, unde liderul este la fel de implicat ca restul angajatilor, aduc cele mai bune rezultate, in ceea ce priveste munca angajatilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *