lapte

Laptele – Informatii nutritionale si proprietati terapeutice

lapte

Vezi care sunt avantajele si dezavantajele consumului de lapte. Afla informatii nutritionale si proprietati terapeutice ale laptelui.

Ce beneficii are?

-Intareste sistemul osos.
-Iodul contribuie in mod semnificativ la buna functionare a glandei tiroide.
-Ajuta la sanatatea functiilor cardiovasculare.

Informatii nutritionale 100 de grame de lapte

-60 kcal.
-Grasimi: 3.300 grame.
-Carbohidrati: 4.500 grame.
-Proteine: 3.200 grame.

Ce vitamine si minerale contine?

-Vitamine: retinol, vitamina D, riboflavina, tocoferol si niacina.
-Minerale: potasiu, calciu si fosfor.

Ce proprietati terapeutice are?

-Previne sau amelioreaza unele afectiuni gastrointestinale.
-Lupta contra cancerului.

Care sunt dezavantajele consumarii acestui aliment?

-Conþine prea mult colesterol si grasimi saturate, care cresc riscul bolilor cardiovasculare.
-Consumul de lapte a fost asociat cu o incidenta mai mare de cancer ovarian.
-Acumularea de galactoza favorizeaza aparitia cataractei.
-Laptele este sarac in fier.
-Laptele este cunoscut ca unul dintre cele mai alergizante alimente.
-Exista o asociere puternica intre consumul de lapte si diabetul de tip 1.
-Colica la nou-nascut are deseori la baza consumul de lapte de catre mama care il alapteaza.

Sursa: divahair.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *