Kit-ul de ambreiaj completeaza necesarul de revizie. Asa spune si Revizieshop.ro

ambreiaj autoKit-ul de ambreiaj este scurt si la obiect: contine exact elementele pentru a face ambreiajul sa mearga ca uns. Daca de restul pieselor auto te-ai ocupat, atunci indreapta-ti atentia pentru cateva clipe catre ambreiajul auto. Pentru ca ambreiajul auto este o componenta esentiala, fara el nu se poate! Trebuie sa treci bine de revizie si asta implica si grija pentru ambreiaj.

Ambreiajul are functia de a cupla sau decupla motorul de la cutia de viteze. Intreupe miscarea de rotatie sau transmite puterea. Ambreiajul merge greu sau necorespunzator in principal pentru ca piesele lui se uzeaza.

Pachetul de ambreiaj: ce contine, de ce este nevoie de el?

ambreiaje auto

Pachetul de ambreiaj trebuie achizitionat si folosit pentru a trece de revizie cu bine, dar, de fapt, revizia te ajuta tot pe tine, iti asigura buna functionare a automobilului tau. Trebuie sa mai faci anumite ajustari, sa mai inlocuiesti cateva piese defecte, sa poti sa iti comanzi online ce iti mai trebuie din scurt (ca sa primesti cu rapiditate piesele, sa nu astepti, sa nu amani nicio programare). Te poti baza pe magazinele online precum Revizieshop.ro. In general, acest kit contine:

• O placa de presiune
• Un disc de ambreiaj – denumit, simplu, ambreiaj
• Un rulment de presiune pentru ambreiaj, sau bila dispozitivului de fixare
• Volanta de masa dubla, sau volantul motorului, volantul modular, adica (nu este prezent la toate kit-urile)

Cauza pentru care exista kit-uri pentru ambreiaj este patinarea ambreiajului. Ambreiajele auto trebuie folosite cu grija, la fel si acceleratia imediat dupa recuplare. Daca acceleratia se va face brusc, discurile ambreiajului se suprasolicita si astfel, se uzeaza. Si uite cum, dupa ce schimbi viteza in mod crescator (adica treci cutia de viteze in trepte superioare) si accelerezi, discurile vor patina si masina in sine nu va accelera cat trebuie.

Kit-urile de ambreiaj: pentru ce marci auto se gasesc mai des si cum se pot achizitiona?

kit ambreiaj

Ambreiajele auto exista la absolut fiecare masina, asadar in magazinele online de profil ar trebui sa se regaseasca destule kit-uri pentru majoritatea marcilor care sunt puse in circulatie. Dar nu fiecare magazin online poate acoperi toate aceste marci, asadar este bine ca site-urile sa descrie cat mai bine marcile pentru care are asemenea kituri. Revizieshop.ro, spre exemplu, are la dispozitie kit-uri pentru Audi, BMW, Ford, Seat, Skoda si Volkswagen.
Asadar, pe langa schimbarea de filtre, uleiuri, lichide, bujii, precum si verificari la geometrie si servodirectie, schimbarea pieselor de la ambreiajul auto este o actiune necesara la revizie. Hotaraste-te la ce este mai bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *