interfoane

Interfoanele de acum avertizeaza proprietarii indiferent unde sunt acestia

Cand vine vorba de interfoane, toata lumea se gandeste la acele aparate care se aud spart si care permit intrarea in bloc sau in curtea unei case pevazute cu asa ceva. Dar in ziua de azi, interfoanele sunt videointerfoane, si se comporta ca intr-un apel video. Numai ca a fost folosita si tehnologia wireless aici, astfel incat pe orice smartphone si pe unele tablete sa poata sa se vada daca cineva doreste sa intre in incinta din Romania.

Asta in timp ce proprietarul se afla la greci, in vacanta… Nu conteaza, proprietarul il poate vedea si poate sa ii ofere accesul, daca doreste. Producatorii de astfel de echipamente au crescut performantele interfoanelor de cateva ori, fiecare trasatura adaugata sporind securitatea.

Videointerfoanele de pe internet sunt gadget-uri de supraveghere

Desi s-ar putea crede ca ar tine de telecomunicatii, videointerfoanele sunt sisteme de supraveghere, numai datorita scopului lor: acela de a oferi sau nu accesul in incinta celui care il solicita. Ca pot comunica cel care se afla in fata usii cu proprietarul locuintei la o distanta mare, asta este partea a doua.

videointerfoane

Pe internet se gasesc foarte multe modele. Pe un magazin online care comercializeaza in mod exclusiv solutii tehnologice de supraveghere, A2t.ro atrage atentia cu urmatoarele modele:

  • Interfoane cu tehnologie GSM, care sunt modeste, insa sunt utile celor care nu prea folosesc internetul si le pasa doar de conexiunea audio, nu si video)
  • Interfoane la care se conecteaza telefonul fix DECT (pentru companii, pentru zonele industriale, pentru punctele de supraveghere, pentru receptie etc.)
  • Videointerfoane wireless, care comunica cu un smartphone/ o tableta cu Android; camera de la videointerfon, atunci cand detecteaza miscarea, face capturi de ecran si le transmite pe telefon/ tableta proprietarului aflat chiar si in Grecia, in vacanta; asta in timp ce proprietarul are si posibilitatea de a oferi accesul sau nu
  • Videointerfoane wireless care au, suplimentar, si cateva zeci de coduri de acces. Iar daca X doreste sa foloseasca interfonul, trebuie mai intai sa introduca acest cod corect

Interfoanele fac accesul mai greu pentru nedoriti si mai usor pentru cei acceptati

videointerfon

Interfoanele sunt calea prin care se poate solicita accesul, insa daca cei nedoriti solicita accesul si nu li se ofera, atunci nu mai au ce sa mai faca. In schimb, cei acceptati pentru a patrunde in spatiul protejat astfel pot sa sune, sa salute, sa vorbeasca scurt si sa intre fara probleme. Bineinteles, puterea sta in mainile proprietarului: are la dispozitie un buton prin care sa deblocheze, si un buton prin care sa nu faca asta.

Faptul ca interfoanele de acum sunt wireless in majoritatea cazurilor aduce totul la nivelul anului 2016, cel in care folosim telefonul mobil pana si pe post de telecomanda. Si faptul ca se pot comanda online le face si usor de dobandit, nu numai de folosit, astfel incat proprietarii nu au de ce sa nu investeasca intr-un astfel de sistem. Daca nu exista buget suficient de cel mai performant videointerfon wireless, exista multe alte optiuni de achizitionare, dar preturile lor sunt accesibile (pe A2t.ro sau in online in general).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *