angajare

Importanta cunoasterii unei limbi straine, la angajare

Piata muncii se afla in continua schimbare, cerintele fiind tot mai multe, chiar si pentru posturile mai simple, de executie. Specialistii arata ca, pe langa a cunoaste foarte bine programe precum Photoshop sau Excel, angajatorii sunt foarte atenti la limbile straine pe care un candidat le cunoaste. Desi limba engleza o cunoaste aproape toata lumea, se pare ca nivelul la care este vorbita si scrisa nu este satisfacator pentru cei mai multi dintre angajatori. Ce putem face pentru ca cel mic sa se pregateasca de viata de adult, inca de mic? Inscrierea la o scoala de limbi straine, inca de la varste fragede este lucrul pe care pedagogii il recomanda oricui.

cursuri de limba engleza pentru invatacel

Limba engleza ramane cea mai vorbita limba straina

Intrucat este o limba de circulatie internationala, limba engleza si-a facut loc in fata altor limbi, in aproape toata lumea. De la instructiunile si etichetele produselor scrise in engleza, pana la cursuri de perfectionare la care vei ajunge sa participi, in adolescenta, la scoala, sau pentru a obtine un job mai bun, toate ne aduc in fata aceasta limba straina. Nu mai spunem de internet, mediul de unde cei mai multi invata aceasta limba, fiind oarecum obligati de circumstante.

Pentru a ajunge la un nivel foarte bun, se recomanda ca cei mici sa inceapa sa invete o limba straina chiar de la 2-4 ani. Specialistii recomanda aceasta varsta, intrucat s-a demonstrat faptul ca sunt foarte receptivi acum si informatiile sunt internalizate eficient. Asadar, pentru ca un copil sa ajunga un adult de succes, procesul de invatare trebuie sa inceapa de la varste fragede. Daca nu stii unde poate urma cursuri de engleza pentru invatacel, atunci Shakespeare School este raspunsul. Aici, profesorii sunt foarte bine pregatiti, lucrand cu copii de diferite varste si pregatindu-i pentru examenele de limba pe care le vor sustine.

Angajatorii cauta vorbitori nativi

Dupa cum am spus mai sus, la angajare, cunoasterea unei limbi straine la nivel avansat este o cerinta care a devenit, in ultimul timp, aproape obligatorie. Desi multi candidati se prezinta in fata angajatorilor ca stiind limba engleza la nivel avansat, un studiu facut in randul marilor companii angajatoare din Romania arata ca, de fapt, candidatii cunosc aceasta limba la nivel mediu. Cei ce se ocupa de recrutare spun ca cei ce nu corespund cerintelor companiilor care platesc bine nu sunt alesi, iar cunoasterea limbii engleze la nivel avansat este una dintre ele.

angajare

Pe langa limba engleza, se mai cauta limba franceza, limba italiana, precum si limbile mai greu de invatat, cum ar fi chineza sau japoneza. Bineinteles, un salariu bun nu este garantat doar de cunoasterea unei limbi straine, dar este un punct de pornire extrem de important, cel putin in ochii angajatorilor. Asadar, daca sunteti parinti si va doriti un viitor promitator pentru copiii vostri, atunci inscrierea, din timp, la cursurile de limba engleza, precum si alte limbi straine catre care cei mici arata o anumita inclinatie sau despre care stiti ca vor fi la mare cautare, in anii ce urmeaza, este cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru dezvoltarea lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *