Ilumineaza-ti inteligent locuinta cu panouri si spoturi LED

Ilumineaza-ti inteligent locuinta cu panouri si spoturi LED

Ledurile sunt variante mai economice pentru luminat locuinta si curtea. Acesta poate fi un motiv suficient pentru a te orienta spre ele. Motivele pentru care ar trebui sa le alegi sunt insa mult mai multe. Le poti alege si pentru faptul ca iti vor da un aspect aparte casei. De asemenea, le poti alege si pentru ca rezista mult mai bine decat un bec cu incandescenta la conditii vitrege, cum ar fi temperaturile scazute sau umiditatea ridicata. Alegandu-le, nu vei mai fi nevoit sa iti schimbi becurile foarte des si nu vei mai plati la fel de mult la factura de electricitate.

Nu vom dezvolta in articolul de fata motivele pentru care ar trebui sa cumperi leduri ci vom vorbi despre ce panouri si spoturi LED poti gasi pe piata si unde se potrivesc ele cel mai bine. Acestea pot avea design-uri sau roluri diferite.

Ce panouri LED poti cumpara pentru a schimba aspectul locuintei

Ce panouri LED poti cumpara pentru a schimba aspectul locuintei

Fie ca vrei sa iti iluminezi dormitorul, holul, biroul sau orice alt timp de incapere, panourile LED de interior de la Electric14 reprezinta una dintre cele mai bune variante. Acestea pot fi instalate si in exterior, de regula pe o terasa, sau unde exista un acoperis. Nu este insa o regula. Iluminatul stradal cu LED reprezinta de asemenea o alternativa viabila. Ceea ce trebuie retinut este ca iluminatul LED va schimba complet aspectul oricarui spatiu.

Intr-un magazin de leduri vei gasi o gama cat mai variata de produse. Dimensiunile sunt cat mai diverse. Poti cumpara un panou LED 60×60, 600×600 sau orice alte marimi. Ca atare, nu exista spatiu in care sa nu le poti monta. Panoul LED de tavan poate fi de mai multe feluri. Poti cumpara un panou LED aplicat sau poti cumpara panouri LED incastrabile. Exista de asemenea si unele suspendate. Acestea atarna de tavan si sunt utilizate de regula in birouri, acolo unde exista un spatiu mai mare.

Spoturile LED. Ce optiuni ai!

Spoturile LED Ce optiuni ai

La fel ca panourile, spoturile reprezinta o alternativa foarte buna pentru ca sunt corpuri de iluminat ieftine. Becurile tip spoturi LED au preturi usor mai mari decat cele cu incandescenta insa tragand linie in timp, sunt mai ieftine deoarece se ard mai greu si in loc sa cumperi mai multe becuri pe o durata de cativa ani, vei cumpara unul singur, cu o rezistenta mai mare, platind in final un pret mai mic. Un spot LED de 3W are o durata de viata mai mare de 20.000 de ore si o garantie de doi ani.

Spre deosebire de panouri, acestea au avantajul ca ocupa un spatiu mai mic. Le poti folosi pur si simplu in mod unitar, inlocuind rolul unui bec. Poti instala mai multe spoturi LED in baie, living room sau bucatarie pentru a creea o atmosfera aparte, pentru a ilumina uniform o incapare sau pentru a avea posibilitatea sa luminezi doar un colt al camerei. In acest din urma caz trebuie sa ai cate un intrerupator pentru fiecare spot.

Daca vrei sa iti iluminezi curtea poti alege spoturi LED de exterior, carora sa le montezi o aplica. Aceasta are rolul de a proteja spotul de umiditate si poate diminua temperaturile scazute de afara. De asemenea, protejeaza spotul de grindina, in perioadele de vara cand de regula pot aparea fenomene meteo extreme. Daca le montezi intr-un stalp ar trebui sa le orientezi inspre sol si nu spre cer pentru ca altfel se va pierde o cantitate de lumina, iar acolo unde chiar conteaza aceasta va fi difuza. Vizitand www.electric14.ro vei gasi mai multe detalii folositoare in acest sens.

Pe piata gasesti urmatoarele tipuri de spoturi: fixe, orientabile, suspendabile, incastrabile, care se aplica pur si simplu, cu lumina calda sau rece etc. Acestea pot avea diferite marimi si forme. Lumina lor poate avea intesitate reglabila, de diferite culori. Spoturile orientabile sunt acelea care dupa ce sunt fixate permit orientarea luminii intr-o anumite directie, fara a misca muchiile, care raman fixe.

In final, ceea ce ar trebui sa retii este ca atat spoturile cat si panourile de acest tip sunt corpuri de iluminat ieftine, din motivele enumerate mai sus si nu ca bucata, care pot schimba complet aspectul unui spatiu. Iti permit sa le montezi oriunde si au o gama variata de modele, de la panouri aplicate pana la panouri suspendate, de la spoturi slim si orientabile pana la spoturi fixe.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *