Filtrul impuritatilor din apa

Ne confruntam astazi cu unul dintre cele mai inalte nivele de poluare pe care l-a atins Terra. Temerile oamenilor de stiinta care incearca sa incetineasca procesul de topire al ghetarilor, de crestere al nivelului marilor si oceanelor, precum si incetinirea procesului de poluare al apei potabile sunt tot mai mult luate in atentia mass-media, ajungand astfel si in casele noastre.

In aceste conditii oamenii au incercat in primul rand sa gaseasca solutii temporare, care sa le imbunatateasca stilul de viata pe durate scurte, dar totusi cu efecte de lunga durata. Se cauta solutii in permanenta, fie ca sunt in materie de reciclare, fie in dezvoltarea enegeriei alternative. Nu sunt ignorate nici solutiile care trebuie gasite in ceea ce priveste adaptarea organismului si psihicului oamenilor la aceste schimbari.

Astfel, in ceea ce priveste apa potabila, oamenii de stiinta au indentificat ca potentiala solutie rapida si accesibila pentru majoritatea locuitorilor planetei inventarea unui fitru care sa ajute la eliminarea impuritatilor din apa, facand in aceste conditii posibila folosirea unor surse de apa care anterior era considerate nesanatoase pentru organismul uman – apa de la robinet cunoscuta pentru gradul ridicat de calcar si impuritati pe care il detine. Insa, acest filtru pentru impuritatile din apa ajuta la eliminarea acestora si aduce apa curata in apartamentele noastre.

Ce este totusi un filtru pentru impuritatile apei?

filtre impuritati apa

In primul rand, filtrul pentru impuritatile din apa reprezinta metoda principala a purificarii apei, intrucat elimina toate impuritatile pe care le contine apa menajera asigurand o filtrare de inalta calitate.

Metoda de purificare a apei a fost folosita inca din anul 2000 a.c. de vechii egipteni, iar acest proces de filtrare a evoluat de la simpla metoda Hipocratica care presupunea filtrarea apei printr-o simpla bucata de material, la filtre mai complicate din bucati de carbon care se gasesc pe piata si astazi.

Cum functioneaza un filtru pentru impuritatile din apa?

Filterele pentru apa au un sistem de functionare superior prin care sunt eliminate toate impuritatile pe care le detine apa menjara, rezultand in urma acestui proces o apa sanatoasa si de cea mai buna calitate. Procesul de filtrare al apei prin intermediul filtrelor pentru impuritati se bazeaza pe existenta unui cartus de polipropilena, carbon block sau carbune granular. Materialele din care sunt construite aceste filtre pentru impuritati difera, insa cele mai des intalnite si eficiente sunt filtrele formate din carbon sau o combinatie de carbon cu alte elemente.

Exista mai multe modalitati de eliminare a impuritatilor din apa cu ajutorul acestor filtre. Printre cele mai cunoscute si rapide procese putem aminti:

  • Absorbtia – impuritatile isi desfac legatura cu moleculele din apa si se lipesc chimic de filtru
  • Procese chimice

Cate tipuri de filtre pentru impuritatile din apa exista?

In ceea ce priveste tipurile de filtre exista mai multe modele care se deosebesc printr-o serie de caracteristici tehnice, insa toate contribuie la eliminarea impuritatilor din apa. Astfel, daca esti interesat de achizitionarea unui filtru care sa te ajue la eliminarea impuritatilor din apa in vederea obtinerii unei ape mai curate, poti alege intre urmatoarele trei tipuri de filtre de apa:

  • Manual – filtrare profesionala, marime impuritati 1, 5, 20, 50 microni
  • Automat – costuri mici de operare si intretinere
  • Multimedia – asigura o apa cu pH mai mare de 7,5. Se recomanda folosirea lui acolo unde apa provine din reteaua municipala

Utilizarea unui filtru pentru impuritatile din apa este recomanda intrucat aduce cu sine o serie de avantaje. In primul rand, filtrele de apa reprezinta o metoda de curatare a apei care sunt capabile sa indeparteze clorul si produsi ai clorului. Mai mult decat atat, filtrele pentru eliminarea impuritatilor din apa reprezinta cele mai rezistente sisteme pentru tratarea apei de la robinet, sistem care nu necesita o cheltuiala financiara mare.

Fiecare dintre noi isi poate achizitiona un astfel de filtru pentru impuritatile din apa de la magazinele de specialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *