tocator furaje

Ferma de animale moderna cu tocatorul de furaje

 

Fermele zootehnice moderne nu mai functioneaza ca in trecut, ci pentru a inregistra progres si profit trebuie sa se utileze corespunzator cu tot felul de echipamente moderne, de ultima generatie, potrivite pentru ingrijirea corespunzatoare a animalelor.

Chiar daca in zilele noastre mai exista astfel de ferme ”primitive”, in care hrana animalelor se prepara manual, muncitorii din zootehnie fiind extenuati datorita muncii grele care le ocupa 24h din 24, tot mai multe dintre ferme incep mecanizarea utilajelor, intelegand ca trebuie sa se ridice la standardele impuse de Uniunea Europeana.

Unul dintre echipamentele mecanizate fara de care nu ne mai putem inchipui munca intr-o ferma de animale este tocatorul de furaje de tip moara, cel care usureaza munca celor care au grija de gestionarea si prelucrarea hranei animalelor.

Tocatoarele de furaje de tip moara si avantajele pe care le aduc unei ferme

tocator furaje tip moara

Tocatorul de furaje este un echipament actionat de un motor electric monofazat si are mai multe functionalitati. Asadar, un muncitor care se ocupa de prepararea hranei nu va depune nici un fel de munca fizica, ci doar va lasa tocatorul sa-si faca datoria macinand cu nadejde tot felul de plante necesare pentru dezvoltarea in bune conditii a vacilor, porcilor, oilor sau altor animale din ferma sa.

Avantajele pe care dispozitivul de tocat furaje de tip moara le aduce intr-o ferma sunt:

 • Munca fizica mai putina, motorul electric facandu-si datoria din plin;
 • Se obtine rapid si usor hrana maruntita pentru animale;
 • Are un pret bun de achizitie, deci nu face o gaura uriasa in buget, iar banii ti-i scoti datorita eficientei pe care tocatorul de furaje o are in domeniul muncii;
 • Vine cu diverse accesorii pentru a reusi sa toace absolut orice planta este necesara in ferma.

Ce fel de plante vor macina tocatoarele de furaje

Foarte multi fermieri, inainte sa se decida daca vor cumpara un tocator de furaje sau nu, isi tot pun intrebari diverse. Oare tocatorul va reusi sa faca fata cerintelor sale? Are un motor suficient de puternic pentru a toca sfecla sau cocenii de porumb? In cat timp va reusi sa faca toate aceste lucruri?

tocatoare furaje

Tocatorul de furaje va face fata cu brio absolut oricaror cerinte pe care le are fermierul, astfel el va reusi sa macine:

 • Fasole;
 • Cartofi;
 • Sfecla;
 • Coceni de porumb;
 • Lucerna;
 • Fan;
 • Boabe de porumb;
 • Trestie de zahar etc.

In ce priveste motorul, un fermier nu trebuie sa se ingrijoreze ca acesta nu ar reusi sa isi indeplineasca atributiile. Chiar daca motorul este unul micut, tocatorul de furaje va macina cum trebuie boabele de porumb sau celelalte plante furajere.

Proprietarul unei ferme care doreste sa achizitioneze un astfel de produs, ar trebui sa dea o raita prin magazinul online Fermierulafacerist.ro, cel care ii pune la dispozitie un tocator de furaje cu adevarat performant, la un pret potrivit pentru bugetul unei afaceri in dezvoltare. Beneficiind de transport gratuit, de specialisti care te pot consilia ori de cate ori ai ocazia in demersul tau de achitionare a tocatorului de furaje dorit, nu poti sa nu iei in considerare dotarea fermei tale cu un astfel de echipament ideal pentru animalele!

Spune adio toporului sau maruntitorului de furaje manual si imbratiseaza noua tehnologie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *