canapea-living

Dormitul pe canapea devine odihnitor

canapea-livingEste binecunoscut faptul ca pentru un somn sanatos este nevoie sa fie indeplinite mai multe conditii, care tin fie de activitatea din zi a persoanei respective, fie de pozitia de somn si de produsele de bedding. Tocmai pentru ca este un aspect atat de complex, studiile ofera doar exemple ideale, exemple de buna practica, pe care toate persoanele ar trebui, pe cat posibil, sa le urmeze. Canapelele incep sa fie oferite drept exemple de catre specialistii in somn.

Canapeaua este prin definitie o piesa de mobilier care ajuta la odihna activa si la petrecerea in stare de veghe a timpului liber intr-o maniera relaxanta. Tocmai din cauza acestui inteles pe care il are canapeaua, dormitul pe canapea ajunge sa fie considerat atipirea, somnul de dupa-amiaza, si de cele mai multe ori acesta se intampla accidental (atunci cand te “fura”somnul).

Canapelele, din ce in ce mai confortabile

canapea-pentru-locuinta

Pentru unele persoane, prezenta unui pat in dormitor nu este neaparat o obligatie, in schimb au canapea pe care dorm noapte de noapte. In mod implicit, se crede ca dormitul pe canapea este cel ocazional si nu cel regulat, atfel incat cei care dorm aici in fiecare noapte nu se odihnesc in mod corespunzator si se trezesc cu dureri in corp cauzate de pozitiile incomode si de materialele cam tari din care sunt confectionate canapelele.

Insa in prezent, canapelele au materiale care permit intr-o mai mare masura un somn placut fata de inainte, si sunt proportionate mult mai confortabil. Iata de ce intelesul de dormit pe canapea se poate schimba, si iata si motivul principal pentru care persoanele care prefera canapeaua patului nu fac neaparat o alegere gresita.

Exemple de canapele recomandate pentru somn

  • Canapea inalta, rosie si fara brate, extensibila; are o saltea din burete, la care se adauga suplimentar un strat de burete mai gros, pentru un plus de confort
  • Canapea de lungime 2.3 metri; este suficienta si pentru somnul persoanelor mai inalte, fiind de asemenea extensibila
  • Canapea cu suprafata mare de dormit, cu sistem lift, de culoare mov si in stil clasic-modern; este o piesa de mobilier foarte atragatoare pentru cei care prefera sa doarma in living sau care in loc de pat au o canapea si prefera sa doarma pe ea

canapea-pentru-dormit

Pentru o amenajare interioara potrivita si placuta, exista disponibil la vanzare pe Modela.ro si un set format dintr-o canapea si doua fotolii. Dupa cum este normal pentru persoanele care prefera sa doarma pe canapea, aceasta din set este pe sistem lift, sistem foarte usor de folosit, cu spatiu mare si prevazuta cu lada de depozitare. Tapiteria este de stofa sau de plus, pentru ca pe intreaga durata a somnului sa se resimta o stare fizica placuta.

Cu astfel de produse care ofera un confort net superior fata de cel resimtit pe vechile canapele, somnul regulat devine odihnitor, si patul nu mai este o obligatie in dormitor. Desigur, fotoliile au anumite design-uri si bineinteles si anumite materiale/tapiterii care la nivel de confort pot echivala acum cu vechile canapele. Putand permite aceeasi atipire de dupa-amiaza sau aceeasi stare optima de relaxare. Iata cum au evoluat piesele de mobilier astazi, si totul pentru o odihna (somn sau stare de veghe) cat mai calitativa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *