De ce nu este bine sa tii plante in camera noaptea

De ce nu este bine sa tii plante in camera noaptea

Este bine cunoscut faptul ca plantele de interior sunt benefice nu doar pentru sanatate, ci si pentru starea de spirit si creativitate. Ele produc oxigen, filtreaza aerul de eventuali agenti poluanti si mentine nivelul de umiditate. Pe langa aspectul estetic pe care il au, facandu-ti casa sa para mai luminoasa, plantele pot ajuta la scaderea nivelului de stres, sa iti sporeasca productivitatea si sa-ti aduca liniste.

S-a gandit cineva vreodata ca o planta ar putea sa iti faca rau? Parerile sunt impartite in acest sens. Unii afirma ca plantele sunt inofensive, iar altii sunt de parere ca ele pot fi periculoase in anumite circumstante.

Totusi, de ce noaptea?

Cu totii suntem familiarizati cu procesul de fotosinteza pe care l-am invatat la scoala. Mai exact, plantele se hranesc cu ajutorul luminii, eliminand astfel oxigen ca finalizare a procesului. Insa ce se intampla atunci cand plantele nu mai au lumina, mai exact noaptea? Atunci, ele folosesc oxigenul pe care noi il respiram pentru a supravietui si elimina, la fel ca noi, dioxid de carbon.

plante dormitor

Unii sunt de parere ca, atunci cand avem plante numeroase in camera in care dormim, nivelul de oxigen poate scadea foarte mult si am putea avea probleme cu respiratia. Totusi nu s-au sesizat pana acum cazuri de deces prin asfixiere din cauza lipsei de oxigen provocata de plante. Este bine totusi sa mentinem numarul plantelor redus, pentru a fi siguri ca vom avea o noapte linistita.

Plante pe care le poti tine linistita in camera in timpul noptii

Se pare ca exista anumite plante care nu iti afecteaza sanatatea in niciun fel, indiferent de numarul acestora. Pe acestea le poti pastra linistita in camera atunci cand dormi, fara a te preocupa ca o sa ramai fara oxigen.

  • Limba soacrei

Aceasta planta este cea mai buna alegere atunci cand vine vorba de alegerea unei plante pentru dormitor. Pe langa faptul ca se afla in top 10 cele mai purificatoare plante, limba soacrei difera de celelalte prin faptul ca noaptea continua sa foloseasca dioxid de carbon pentru a produce oxigen. Ea nu are nevoie nici de prea multa lumina si poate fi udata ocazional.

  • Filodendron

Aceasta planta cu frunze in forma de inima este foarte usor de intretinut si este cunoscuta pentru ca absoarbe formaldehida, un gaz periculos. De asemenea, are un aspect foartre frumos si se potriveste cu orice decor.

  • Planta-paianjen

Planta-paianjen, una dintre cele mai populare plante de apartament, are frunzele lungi, subtiri si dungate. Daca esti in cautarea unei plante pe care o poti agata, aceasta este alegerea perfecta. Este cunoscuta pentru eficienta sa impotriva poluantilor, precum monoxidul de carbon si alte gaze.

  • Ficus

Ficusul face parte din topul celor mai apreciate plante de apartament, datorita aspectului pe care il are si pentru ca nu are nevoie de prea multa atentie. Este o planta usor de ingrijit, careia nu ii trebuie multa lumina, insa are nevoie de apa regulat. Frunzele acestei plante sunt un puternic agent purificator care elimina toxinele din aer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *