De ce filtrul de apa cu osmoza inversa e o alegere vitala?

Filtrele de apa cu osmoza inversa sunt unele extrem de performante, moderne, recomandate astazi pentru purificarea apei si pentru tratarea ei, atat in locuintele particulare, cat si pentru spatiul industrial. Astfel, apa de la robinet devine curata ca lacrima, putand fi consumata fara probleme de oricine, indiferent de varsta sau starea de sanatate.

Acest tip de filtru a fost cercetat si dezvoltat de guvernul american, cu scopul de a indeparta sarea din apa de mare sau din ocean, pentru nevoile submarinelor sau a navelor. Potrivit cercetatorilor americani, sistemele de filtrare a apei prin osmoza inversa pot filtra pana la 90% din impuritati si minerale.

Cum functioneaza filtrele de apa cu osmoza inversa

filtru osmoza inversa

Filtrul cu osmoza inversa se bazeaza pe un fenomen natural, cand exista doua lichide de concentratie diferita, despartite de o membrana semipermeabila.

Prin aplicarea unei presiuni superioare partii netratate, apa traverseaza membrana, dar lasa in urma materialele solide dizolvate, pe partea opusa ajungand doar apa pura. Apa care ramane, avand o concentratie sporita de substante poluante, este eliminata in canalizare.

Pe piata exista o multitudine de metode de filtrare a apei, dar filtrul de apa cu osmoza inversa e o metoda noua, care are urmatoarele mari avantaje:

 • Producerea unei ape microbiologic pure, apropiata de calitatea apei distilate;
 • Folosirea unor filtre care nu intrebuinteaza substante chimice dezinfectante;
 • Usurinta in montare, chiar si persoanele fara pregatire de specialitate putand monta cu usurinta un astfel de sistem;
 • Produce o apa lipsita de bacterii si de virusuri;
 • Elimina metalele grele, nitritii, nitratii si alte saruri toxice pentru corpul uman;
 • Poate fi dotat cu elemente suplimentare de filtrare, cum ar fi lampile ultraviolete si cartusele de ioni negativi;
 • Cartusele filtrante se inlocuiesc dupa perioade lungi de folosire, iar schimbarea lor poate fi facuta cu usurinta de oricine;
 • Posibilitatea de a adauga cartuse de remineralizare pentru un plus de saruri sanatoase pentru corp;
 • Apa rezultata prin acest tip de filtrare hidrateaza mai repede corpul, un lucru extrem de benefic, mai ales in timpul exercitiilor fizice sau in timpul verii caniculare.

Filtru de apa cu osmoza inversa poate fi gasit online, la preturi potrivite, corecte, site-urile avand o oferta bogata de filtre si accesorii, precum si promotii pentru clienti.

Unde pot fi montate filtrele de apa cu osmoza inversa

In general, filtrele de apa cu osmoza inversa sunt folosite in spatiile rezidentiale  si casnice, datorita debitului de 7-8 litri pe ora al acestui tip de filtru. Insa, prin adaugarea unui vas de stocare de volum mai mare, aceste filtre poti fi folosite si in spatiile industriale.

Filtrul cu osmoza inversa poate fi folosit in diferite medii, precum cele enumerate mai jos:

 • Locuinte private;
 • Gradinite, scoli;
 • Spatii de productie;
 • Peste tot unde este nevoie de o apa curata, sanatoasa, cu un gust natural.

NU uitati: Apa este viata! Osmoza inversa are ca rezultat apa pura si curata, intr-o lume in care natura a devenit extrem de poluata, iar mediul inconjurator este greu de mentinut sanatos. Un filtru de apa cu osmoza inversa devine astfel alegerea perfecta pentru oricine isi doreste vizite cat mai putine la medic.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *