Magazin Mixt la Tara Afacere Profitabila

Cum sa-ti deschizi un magazin alimentar

Tot mai multe persoane vor sa-si deschida un magazin alimentar mixt in mediul rural, iar acest tip de afacere se numara printre cele mai simple si mai profitabile idei de business.

Aproximativ o jumatate dintre romani locuiesc la tara si trebuie sa se aprovizioneze mai mereu cu alimente, produse de uz casnic, dar si unelte sau materiale folosite la agricultura. In plus, daca locuiesti in mediul rural si detii un magazin propriu, vei avea posibilitatea aici sa mai vinzi si din propriile produse, fie alimentare, fie realizate manual precum sunt tricotajele sau tesaturile. Ce trebuie sa faci si care sunt pasii pentru a avea un real succes cu aceasta mica afacere care sa-ti ofere succesul garantat pe viitor si un trai fara griji vei afla in curand din acest articol.

Cati bani e nevoie sa investesti intr-un magazin

Pentru a deschide un magazin alimentar propriu-zis, intr-un spatiu deja amenajat care nu mai necesita finisaje este necesar aproximativ 30.000 de euro. Daca mai intai trebuie sa-l construiesti pe un teren pe care deja il ai e nevoie de o investitie cuprinsa intre 60.000 si 70.000 de euro. Daca nu detii suma necesara mai bine nu incepi demararea lucrurilor necesare. Se poate apela oricand la un credit bancar pentru a obtine banii de care sunt nevoie. Uniunea Europeana ofera fonduri pentru deschiderea de diverse afaceri, asa ca poti consulta informatiile oferite pe internet in legatura cu deschiderea unui proiect cu finantare europeana.

In privinta contabilitatii micului magazin alimentar de la sat, este recomandat apelarea la o firma specializata care sa ofere servicii de contabilitate si nu angajarea unui contabil full-time, pentru a optimiza astfel costurile.

Cum se amenajeaza magazinul

Pentru a desfasura conform legilor o buna vanzare a marfurilor, magazinul trebuie sa aiba trei feluri de spatii:

  • spatiu dedicat vanzarii propriu-zise a produselor;
  • un depozit;
  • un vestiar cu toaleta pentru cei angajati.

Separat de intrarea clientilor trebuie creata o intrare diferita pentru aprovizionarea magazinului cu alimente.

client la un magazin alimentar de la tara

Succesul afacerii magazinului tau

Ceea ce va face diferenta intre succes si esec sunt urmatoarele lucruri: gama de produse vandute, preturi atragatoare si convenabile, modul in care arata magazinul atat la interior cat si la exterior, relatia dintre client si vanzator sunt cele mai importante aspecte pentru a asigura bunul mers a afacerii. Cel care se ocupa de managerierea intregii afaceri este necesar sa puna accentul pe calitatea produselor pe care le cumpara pentru a le revinde. Cel mai important aspect este profitul pentru acesta care se obtine din diferenta de bani dintre pretul achizitiei si pretul vanzarii.

Per ansamblu, un magazin corespunzator trebuie mereu sa fie aprovizionat iar rafturile pline cu produse.

In functie de nevoile clientilor din zona, trebuie aleasa gama de produse ideala pentru multumirea acestora si care sa fie mereu adaptata dupa preferintele lor. In momentul in care oamenii pasesc intr-un magazin alimentar al satului acestia doresc in primul rand sa economiseasca din timpul pe care l-ar fi pierdut daca s-ar fi dus la magazinul de tip hipermarket cel mai apropiat, dar pentru asta au nevoie sa gaseasca produsele necesare precum: produse de panificatie proaspete de la o brutarie din apropiere, sucuri si bauturi non-alcolice de la Market Saponella, dulciuri de casa sau din comert etc.

sucuri si bauturi pentru magazin alimentar

Sensibilitatea la pret a cumparatorului va exista mereu in mediul rural, asa ca acesta nu trebuie il sa depaseasca cu mult pe cel dintr-un centru comercial.

Modul in care este prezentat magazinul si felul in care este tratat fiecare client in parte este deosebit de important intr-un business rural. A se acorda atentie si la iluminat, curatenie si aspect general pentru a se garanta obtinerea succesului in timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *