business de succes

Cum sa ne transformam business-ul intr-o afacere de succes

 

Detinerea si managerierea unei afaceri nu presupune automat obtinerea unui profit garantat. De foarte multe ori, profitul este foarte mic sau chiar lipseste cu desavarsire nu datorita lipsei de cerere a marfurilor produse, ci datorita modului defectuos in care sunt realizate documentele si statisticile cu privire la productie.

Mai toti oamenii de afacere s-au intalnit la un moment dat in activitatea lor economica cu imposibilitatea desfacerii marfurilor produse datorita concurentei care ofera acelasi produs la un pret mai avantajos. Multi se intreaba cum este posibil acest lucru mai ales in conditiile in care materia prima si salariile sunt aceleasi atat in afacerea proprie, cat si in cea a competitorilor. Raspunsul sta in modul in care o afacere de succes isi planifica productia in cele mai mici amanunte obtinand cu acest prilej un pret de productie mai mic si implicit un profit mai mare.

Aceasta solutie nu este la indemana oricui fiind necesar un talent aparte, o atentie sporita pentru amanunte si o determinare extraordinara. Pentru proprietarii de afaceri care nu au aceste calitati, dar care isi doresc sa scada pretul de productie, solutia cea mai potrivita este folosirea modulului de productie din solutia ERP (Entreprise Resource Planning).

afacere de succes

Solutia ERP este mai exact o colectie de softuri care integreaza intr-o singura baza de date toate informatiile necesare pentru conducerea eficienta a unei firme. Prin folosirea acestei solutii creste foarte mult sansa profitului, iar eventualele pierderi sunt mult diminuate datorita cunoasterii in amanunt a tuturor partilor afacerii.

Ce avantaje aduce folosirea modulului productie din solutia ERP?

Orice intreprinzator din domeniul productiei poate si ar trebui sa foloseasca acest sistem, indiferent de tipul de marfuri produse si de cantitatea acestora (fie marfuri de serie, fie marfuri unicat).

Avantajele modulului productie sunt dovedite de succesele obtinute de diferiti producatori care au adoptat aceasta optiune. Printre avantajele de care orice intreprinzator se poate bucura se numara:

  1. Optimizarea procesului de productie realizat prin folosirea utilajelor la intreaga capacitate disparand astfel timpii morti din productie;
  2. Analiza productiei in amanunt reiesind astfel categoria de produse cea mai profitabila si, de asemenea, produsele care aduc pierderi afacerii;

business de succes

  1. Automatizarea calculatiei de pret, care ofera o analiza exacta a tuturor costurilor de productie implicate fie ele prin activitatea utilajelor, fie cheltuielile prilejuite de personal, managerul putand lua decizia cea mai corecta in legatura cu pretul care sa fie pe placul cumparatorilor, dar si care sa intre in marja de profit;
  2. Informatiile legate de productie sunt structurate in categorii clare si ordonate in functie de necesitati, in acest fel putand fi identificat foarte usor orice informatie cu privire la comenzi, productie, cost si pret de vanzare;
  3. Productia este programata pe fiecare utilaj, softul facand automat legaturile dintre diferitele operatii, timp de executie si alte caracteristici.

Toate aceste avantaje aduc profituri mult mai importante prin micsorarea perioadei de timp necesara pentru a produce un obiect, prin munca mai eficienta a angajatilor si prin posibilitatea obtinerii in mod automat a unui pret corect din toate punctele de vedere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *