angajati-motivati

Cum sa iti tratezi echipa ca sa nu pierzi oamenii din ea

Daca lucrezi in corporatie si ai in subordine oameni, meriti felicitari! Este greu sa urci pe scara ierarhica si este greu sa te mentii acolo. Indiferent daca esti un team leader, manager de departament, manager de unitate sau senior care coordoneaza juniori, ai in subordine angajati si trebuie sa ii modelezi dupa valorile corporatiei si sa obtii cu ei o echipa eficienta, ca sa aveti cu totii de castigat. Inclusiv tu, mai ales tu.

angajati-motivati

Dar angajatii sunt oameni, fiecare cu personalitatea, dorintele, asteptarile si motivatiile sale. Fiecare merge la job impins de la spate de o anumita motivatie, fie una financiara, fie una personala ori familiala. Altii vin la job fara motivatie, doar din inertie.

  •          Cei din echipa ta trebuie sa actioneze in interesul echipei si sa nu se gandeasca numai la beneficiile personale
  •          Cei din echipa ta trebuie sa fie tinuti in echipa daca sunt valorosi, pentru ca stii cat de greu este sa modelezi alte persoane noi
  •            Cei noi din echipa poate ca nu dau dovada de aceleasi capabilitati, paote ca nu au motivatie suficienta; este posibil sa nu le pese, de fapt, de echipa
  •            Angajatii pe care ii coordonezi trebuie sa fie castigati de tine, ca sa castigi si tu bani, apreciere si avantaje, altfel vor fi pierduti de tine si vei pierde si tu comisioane, prestigiu si oportunitati

Trebuie sa iti mai si distrezi echipa din cand in cand, pentru ca acel contract psihologic care nu este tiparit si nici semnat sa iti asigure succesul ca lider de echipa. Daca iti vei distra echipa, fiecare membru va fi incantat sa lucreze in continuare, pentru ca stie ca recompensele sunt, dincolo de bani, unele care merita.

Daca, din contra, esti un lider fara stofa si gandesti ca un sef autoritar, workaholic si sec, atunci iti vei demotiva cu siguranta oamenii, si iti vor pleca rand pe rand din echipa, inclusiv cei buni, cei pe care te bazai. Asadar, distractia este ceva ce trebuie asigurat.

Un alt lucru pe care trebuie sa il faci este sa le asiguri traininguri. Un angajat, daca vede ca superiorul sau este preocupat de evolutia lui profesionala, ii va fi recunoscator si va fi mai interesat, mai muncitor, mult mai dornic sa stea in echipa, chiar sa salte echipa cu totul si sa te ridice inclusiv pe tine!

Ce sa faci sa se intample asta

Trebuie sa soliciti conducerii astfel de evenimente punctuale, care sa mai scoata din rutina pe membrii echipei tale. Bineinteles, cultura organizationala a fiecarei corporatii cuprinde astfel de iesiri periodice din rutina, insa poti suplimenta numarul de evenimente.

eveniment-de-magie-corporate

Cum sa faci sa se intample toate acestea? Apelezi la profesionisti pentru a iti asigura locatie, organizare si chiar si catering? Cum sa faci toate acestea, daca in programul stabilit si tinut de organizatorii de evenimente corporate, nu inserezi putina magie? Un magician de evenimente  corporate precum se gaseste la Magicianul.com isi va plasa momentele printre celelalte, ca nici sa nu incurce evenimentul si nici sa nu ii deturneze scopul.

Extrapoland, poti insera astfel de momente speciale la evenimentele corporate precum cinele festive date in cinstea unor sarbatoriti, team buildingul propus de tine echipei, un seminar in interiorul corporatiei la care iti duci echipa si asa mai departe. Este mai simplu sa lasi firmele profesioniste sa tina cont de numarul oamenilor prezenti la eveniment, de importanta lor, de locatia aleasa, de meniul rezervat, daca se si mananca, si de respectarea programului.

spectacol-de-magie-coporativ

Trateaza-ti bine echipa ca sa fii tratat bine

Este vorba doar de intentie si de insistenta pentru ca superiorii tai sa iti ofere resursele necesare (de timp si financiare) pentru a putea sa iti relaxezi in mod corepunzator oamenii din echipa pe care o conduci.

Aceste lucruri fac din tine lider, si nu un simplu om care conduce. A fi lider este calea catre afirmarea ta! A fi lider inseamna sa-ti pese cu adevarat de oameni, pentru ca resursa umana inseamna cea mai importanta resursa din cadrul unei organizatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *