Cum sa iesi din Bucuresti ramanand in Bucuresti: escape the room

Un concept nascut in 1998, definitivat in 2001, adus in Romania in 2013 si extins in Bucuresti, in moduri care uimesc pana si strainii. Acesta este drumul parcurs de cea mai mare atractie a Bucurestiului de la ora actuala, room escape-ul.

room escape in bucurestiPopularitatea acestui joc este suficient de mare incat fenomenul sa se dezvolte in continuare si, deja, mersul la escape room devine o placere periodica pentru multe categorii de interes.

Daca locuiesti in Bucuresti, incearca sa alternezi preferintele tale de petrecere a timpului liber cu escape rooms. Regula spune ca tu si alti participanti sa intrati intr-o camera si sa rezolvati task-urile, sa gasiti indiciile care va vor conduce catre evadare. De ce este acest lucru diferit fata de orice alta distractie?

Dupa start the room escape, cum echilibrezi stresul si distractia?

O intrare voluntara “in gura lupului”, cum spune o vorba romaneasca, implica din secunda doi o asumare a participarii la un joc de societate. Nu este asemenea unui shooter, este vorba de ceva mult mai stilat, si uneori solicitant fizic. Sa mergi intr-un escape room in Capitala Romaniei inseamna o idee geniala de interactiune a unui grup de prieteni sau colegi cu un mediu inconjurator pana acum nou pentru ei.

escape the room

Oricate filme 3D cu locuri ireale ai fi vazut, aici nu se simuleaza, ci chiar este real, mediu in care tu poti atinge, poti vedea, poti simti o anumita presiune pe care nu o poti concepe doar stand pe scaun. In aceste conditii, cum poti sa te distrezi? Ei bine, urmatorii factori iti garanteaza o distractie pe cinste:

  • Surpriza unor spatii care te vor face sa crezi ca intr-adevar esti altundeva
  • Noutatea povestii si a contextului in care esti pus
  • Momentele culminante, la plural (ultimul minut este de-a dreptul incendiar!)
  • Reactiile colegilor tai impreuna cu care evadezi (de nepretuit!)

Acesti factori conduc in mod automat la o stare distractiva. Vei uita, practic, de aglomeratia Bucurestiului, de aerul sufocant, dar si de faptul ca esti in acelasi oras, datorita lumii noi care se construieste in jurul tau. Asa poti sa iesi din Bucuresti ramanand, in mod paradoxal, in oras!

Cum ar fi sa locuiesti intr-o camera amenajata ca un Escape Room?

Este imposibil ca aceasta intrebare sa nu fi aparut pe buzele participantilor la acest joc sau chiar in mintea ta. Pentru ca activitatea de escape the room sa nu plictiseasca participantii, in mod periodic se modifica detalii la acelasi “univers”, la aceeasi tematica.

Inainte sa mergi intr-un room escape, informeaza-te online ca sa afli daca va fi ca un trailer la un film sau ca o prezentare a unei atractii in voga din Capitala. Nimic nu se compara cu escape room-ul care, desi situat in Bucuresti, te face sa crezi ca ai iesit din Capitala si ca esti altundeva unde mai ai cateva minute sa evadezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *