Cum sa fii mai increzator: 4 idei de pus in aplicare

Increderea nu este ceva cu care te nasti. Este ceva la care trebuie sa lucrezi, ceva ce poti perfectiona si ceva care iti va aduce de castigat in fata altor persoane. „A fi mai increzator” este ceva ce isi doresc multe persoane atunci cand se intreaba ce imbunatariri ar putea aduce modului lor de a fi, numai ca de la dorinta si pana la fapta propriu-zisa este drum lung. Insa merita. Pe cuvantul meu ca merita sa te poti uita in ochii unei persoane cu care urmeaza sa ai o discutie importanta si sa iti prezinti pledoaria. La fel si in cazul in care trebuie sa vorbesti in fata unui grup mare de oameni. Cu siguranta, fara niciun fel de pregatire, vei avea temeri sau chiar cosmaruri stiind ce te asteapta sa faci insa, cu ceva pregatire si noroc de moment, iti va iesi totul ca pe roate si vei fi chiat tu uimit de ce ai fost in stare sa faci.
cursuri-de-teatru-pentru-adulti

Am spus mai sus ca trebuie sa lucrezi la a fi mai increzator. Dar cum faci asta? Iti voi spune, succint, patru metode prin care am ajuns eu sa fiu mai increzator ca niciodata. Sa vedem despre ce este vorba:

Ajutor profesional

Fie ca citesti carti de dezvoltare personala, fie ca participi la conferinte sau la cursuri, toate acestea te vor schimba mai mult decat crezi. Faptul ca vei asculta experientele altor persoane sau ca vei juca jocuri care sa te ajuta sa-ti descoperi si sa iti definitivezi personalitatea, increderea in sine si sa iti descoperi adevaratul potential. Vei putea ajunge la el cu ajutorul jocurilor actoricesti pentru adulti si de improvizatie din cadrul GoPlayArt, adevarati profesionisti te vor ajuta sa iti atingi scopul, acela de a deveni o persoana mai increzatoare, mai expresiva, mai sociabila si dezinhibata. Poti ajunge sa fii cea mai buna versiune a ta cu ajutorul acestor persoane.

Imagineaza-ti ca esti deja increzator

Suna un pic ciudat „sa-ti imaginezi ca esti increzatori” insa o vorba din engleza si cum-sa-ai-mai-mult-incredere-in-tineanume „fake it untill you make it” se potriveste in acest caz si spune ca daca te vei comporta ca si cum esti increzator, vei ajunge, indubitabil, sa ai increderea pe care ti-o doresti. Cum sa faci asta? Trebuie doar sa te respecti: mananca sanatos si gustos, acorda-ti tot timpul necesar pentru a te simti confortabil, ai grija la igiena personala si imbraca-te asa cum iti sta mai bine si cum iti place mai mult.

Ai grija la postura

incredere-in-sineFelul in care iti tii corpul spune multe despre tine, de aceea este important sa-ti mentii spatele drept, umerii pe spate si barbia ridicata. Obisnuieste-te sa mergi fara sa iti tarasti picioarele si ai grija ca limbajul corpului sa indice faptul ca esti o persoana sigura pe ea. Chiar daca la inceput ti se va parea un pic bizar, avand in vedere ca te vei stradui, insa in cel mai scurt timp vei ajunge sa ai aceeasi pozitie fara sa o mai faci in mod special. Va deveni un fel de automatism care iti va aduce numai de castigat.

Recunoaste-ti talentele si calitatile

incredere-in-sineIndiferent de starea in care te afli, enumera in gand lucrurile la care esti bun si la care excelezi. Faptul ca te vei gandi mai mult la aspectele tale pozitive inseamna ca nu te vei mai gandi la fel de mult la cele negative, la defecte si lucruri care te deranjeaza la tine. Ca sa iti dau un exemplu, te poti gandi la lucruri pentru care alte persoane te-au complimentat de-a lungul timpului, precum calitatea de a sta calm in situatii critice si faptul ca ai un zambet larg. Te mai poti gandi la realizari din trecut si la cum poti avea realizari si mai mari pe viitor. Te vei simti mai bine, fapt care iti va da motivatia necesara pentru a merge chiar mai departe! Cu siguranta te va ajuta acest sfat.

Sunt multe trucuri pe care ti le poti insusi daca vrei sa ajungi la nivelul tau maxim in ceea ce priveste increderea in sine. Ia aminte la sfaturile de mai sus si vei ajunge sa nu mai ai dubii in ceea ce priveste puterea care sta inauntrul tau pentru a avea un nou mod de viata.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *