compresor aer

Cum iti alegi compresorul de aer? Iata cateva criterii de selectionare

Ce sunt compresoarele de aer, la ce folosesc si de unde poti sa iti cumperi unul la preturi onorabile?

Datorita faptului ca pe piata romaneasca se gasesc foarte multe firme sau magazine online care fabrica, respectiv comercializeaza compresoare de aer, datorita faptului ca acestea au N forme, dimensiuni si meniri functionale, alegerea unui compresoar cu aer poate fi greoaie si, de multe ori, nefericita.

In conformitate cu acestea, ne-am propus ca in articolul de fata sa concentram si sa expunem cateva criterii in functie de care are loc o alegere potrivita.

compresoare aer

Compresorul cu aer: sa fie auto sau pentru uzul industrial?compresor aerIntai de toate, inainte a va cumpara un compresor cu aer este necesar sa stiti in prealabil la ce anume il veti folosi.

Astfel, daca ai nevoie sa folosesti scule care functioneaza cu aer comprimat, precum pistolul de vopsit, pistolul de umflat anvelope, freze, bormasini sau dalte pneumatice, atunci va trebui sa iti indrepti atentia catre un compresor de aer puternic, proiectat din fabrica pentru uzul industrial.

In schimb, daca vrei sa te asiguri ca intr-o situatie de urgenta ai un echipament care poate furniza aer si care poate fi depozitat fara sa ocupe mult spatiu, te poti orienta catre un compresor auto. Acesta se alimenteaza de la bricheta masinii si este prevazut cu un cadran luminat astfel incat utilizarea sa pe timp de noapte sa fie posibila.

Apoi, este necesar sa aveti in vedere volumul rezervoarelor. Compresoarele cu aer care se adreseaza uzului industrial au dimensiuni mari, sunt prevazute cu roti care le faciliteaza deplasarea dintr-un punct in altul si cu rezervoare al caror volum poate ajunge si la 500 de litri.

Un compresor de aer al carui volum este de 500 de litri are doua pistoane si este actionat prin curea de un motor trifazat. Cele mai performante echipamente sunt dotate cu urmatoarele accesorii:

  • Protectii termice
  • Aripioare care racesc cilindrul sau capacul de chiuloasa
  • Ventilatii fortate al caror debit este mare
  • Regulator de presiune, supape de siguranta, suporti anti-vibratii, robinet de linie

Astfel de echipamente sunt foarte versatile intrucat se pot utiliza in atelierele de vulcanizare, in vopsitorii, in atelierele de mobila sau de reconstructie a tapiteriilor sau in actionarea sculelor pneumatice.

De asemenea, un alt aspect important referitor la alegerea unui astfel de echipament consta in debitul de aer livrat. Debitul de aer, in fond, este cel care actioneaza pistolul de vopsit sau scula pneumatica.

De exemplu, un compresor care livreaza o presiune de 10 bar este considerat a fi un compresor mediu, care poata actiona sculele pneumatice fara nicio problema.

Un alt criteriu de alegere consta in dimensiunile acestor echipamente. Unele tipuri au dimensiuni si greutati foarte mari, ceea ce inseamna ca trebuie sa va asigurati ca aveti spatiu suficient pentru depozitarea acestora.

Unde gasiti compresoare cu aer la preturi onorabile?

compresor auto

Unul dintre magazinele online, care comercializeaza compresoare cu aer la preturi onorabile se numeste Vexio.ro.

Daca sunteti in cautarea unui astfel de echipament, va recomandam sa verificati si gama din oferta acestui magazin. Veti vedea ca va sunt puse la dispozitie zeci de tipuri diferite,  unele ideale pentru treburile gospodaresti, altel optime pentru uzul industrial.

Succes in alegerea unui compresor cu aer!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *