diete

Cele mai populare diete din lume

Una dintre provocările contemporante este cum să slăbeşti astfel încât să te poţi menţine la greutatea ideală, dar să ai şi un tonus bun şi energie pentru alte provocări ale vieţii.

Pentru că nu vei avea cum să slăbeşti fără să urmezi o dietă sau un regim de viaţă care să favorizeze pierderea în greutate, astăzi îţi prezentăm cele mai populare metode pe care poţi conta în lupta ci kilogramele în plus. Daca vrei sa afli si mai multe detalii, apasa click aici si informeaza-te!

DIETA ATKINS

Dieta Atkins, probabil cea mai faimoasă dietă din lume, promovează renunţarea la carbohidraţi în favoarea unui meniu bogat în grăsimi: în felul acesta corpul arde, pentru energie, grăsimea în loc de carbohidraţi.

Dieta Atkins presupune renunţarea la zahăr şi la alte glucide rafinate, dar permite în schimb consumarea unor tipuri variate de carne, peşte, salate din legume preparate cât mai gustos – cu unt, smântână, condimente şi multă verdeaţă.

DIETA DUKAN

Dieta Dukan, unul dintre cele mai populare regimuri de slăbit şi-a câştigat renumele graţie rezultatelor excepţionale şi combaterii reîngrăşării specifice după ce se revine la o alimentaţie normală. Şi cum să slăbeşti dacă nu ştii de la început că rezultatul va fi unul pe termen lung.

Cu toate că nu vei pierde în greutate imediat, slăbirea va fi una sănătoasă,  vei avea grijă de corpul, mintea şi şansele tale de a te bucura de rezultatele acumulate prin răbdare şi voinţă.

Dieta Dukan este dezvoltată în jurul alimentelor bogate în proteine, eliminând pe cât posibil orice conţinut de carbohidraţi, inclusiv fructe şi legume. Spre deosebire de dieta Atkins, care valorifică aceleaşi principii, dieta Dukan propune alimente sărace în grăsimi, precum puiul, lactatele degresate şi peştele.

DIETA KETOGENICĂ

Te-ai întrebat vreodată cum să slăbeşti, dar să-ţi păstrezi în acelaşi timp masa musculară? Dieta ketogenica reprezintă cea mai bună soluţie pentru a-ţi păstra tonusul muscular şi a scădea în greutate în acelaşi timp.

Concepută pentru sportivi şi adoptată în special în rândul culturiştilor, dieta Ketogenica, cunoscută şi drept dieta Keto, dieta cetogenica sau dieta anabola,este o cură de slăbire sănătoasă, însă destul de controversată în cadrul comunităţii medicale.

Mecanismele prin care lucrează această dietă nu sunt pe deplin elucidate, însă ea se bazează pe eliminarea carbohidraţilor (glucide) din alimentaţie. Întrucât glucidele sunt folosite de organism pentru a îndeplini funcţia energetică, organismul va fi nevoit să se îndrepte către o altă sursă de energie – depozitele adipoase.

DIETA MEDITERANEANĂ

Dieta mediteraneană este recomandată ca una dintre cele mai bune opţiuni atunci când îţi doreşti să pierzi în greutate, prin care ţi se recomandă cum să slăbeşti şi să ai un stil de viaţă sănătos în acelaşi timp.

Dieta mediteraneană recomandă un regim de viaţă sănătos, care asigură organismului toate beneficiile pe care le-ar putea obţine din mâncare. În prim plan se află uleiul de măsline, fructele şi legumele, nucile şi seminţele, peştele şi fructele de mare, cerealele integrale şi, desigur, să nu uităm de vin!

DIETE MONTIGNAC

Dieta Montignac nu are la bază numărul de calorii ci o combinare inteligentă a alimentelor.

Cum să slăbeşti cu această dietă? Trebuie să înveţi să alegi şi să combini inteligent diverse categorii de alimente.

În stilul de viaţă impus de dieta Montignac, totul se învârte în jurul indicelui glicemic.

Astfel, cu cât indicele glicemic al unui produs este mai ridicat, cu atât alimentul respectiv e mai dăunător pentru tine, din cauză că va elibera rapid o cantitate mare de glucoză în sânge.

DIETA DISOCIATĂ

Dieta disociată este simplă la bază, însă există alte câteva variaţii pe aceeaşi temă, create pentru a multumi pe toată lumea.

Axa principală a acestei diete este consumul la o masă a alimentelor dintr-o singură grupa, iar acest tipar poate fi prelungit pe parcursul întregii zile.

Există însă şi varianta în care grupa alimentelor se schimbă la două sau la trei zile.

Acesta este unul dintre cele mai rapide regimuri alimentare de slăbit, rezultatele sale fiind vizibile încă din primele zile.

DIETA SOUTH BEACH

Dieta South Beach a devenit populară atunci când doctorul Agatson a simţit nevoia să alcatuiască odietă menită să ajute pacienţii să îşi îmbunătăţească sănătatea inimii. Efectele pozitive observate la aceştia s-au extins, iar pacienţii au început şi să piardă în greutate, fără a se confrunta cu efectul yo-yo.

DIETA CU SUPĂ DE VARZĂ

Dieta cu supă de varză este practic forma de regim alimentar prin care slăbeşti cu cât mănânci mai mult. Mai mult, dacă apelezi la dieta cu supă de varză, vei pierde garantat 7 kilograme în 7 zile.

Se ştie că varza este unul dintre cele mai sărace în calorii alimente, de aceea este foarte indicată în curele de slăbire.

DIETA CAMBRIDGE

Dieta Cambridge are la bază principii înţelepte: nu dietă, ci metodă; nu dietă, ci plan de slăbire şi întreţinere pe termen lung.

Cambridge Weight Plan a fost dezvoltat de către o echipă de medici din cadrul  Universităţii Cambdrige, ca un plan rapid de slăbit, ce are la bază restricţia de calorii, fără să priveze organismul de nutrienţii şi vitaminele necesare unei funcţionări optime.

DIETA GRUPELOR SANGUINE

Dieta grupelor sanguine te ajută să descoperi alimentele la care reacţionezi pozitiv, dar şi pe cele care nu sunt potrivite pentru tine.

Conform teoriei Dr. Adamo, grupa de sânge determină modul în care corpul nostru metabolizează hrana. În consecinţă, dacă am urma o dietă specifică grupei noastre sanguine, corpul va digera mai bine hrana şi va absorbi mai eficient nutrienţii din mâncare.

DIETA PALEOLITICA

Dieta paleolitică porneşte de la un principiu aplicat în perioada Paleolitică, cu precizarea că alimentele care nu mai sunt disponibile au fost substituite cu ceva aproape identic.

Beneficiile dietei paleolitice: asigură necesarul de vitamine şi minerale, simplitate (nu se ţine cont de cantitate, nu ai limite de număr sau mărime, mănânci din lista cu alimente şi atât), accent crescut pe activitatea fizică (sportul este parte integrantă a regimului paleolitic).

DIETA DE VARĂ

Dieta de vară este bazată pe consumul unei cantităţi mari de apă combinată cu alimente nutritive şi sărace în calorii.

De fapt, nici nu simţi că urmezi o dietă, ci mai degrabă optezi pentru nişte alimente pe care le poţi introduce în alimentaţia ta zilnică sub diverse forme, fără alte reguli.

DIETA CU PEPENE ROŞU

Dieta cu pepene roşu garantează atât kilograme în minus cât şi o detoxifiere a organismului.

Apa din pepenele roşu, care reprezintă 90% din cantitatea acestuia, este un aliat în cura de slăbire, iar zaharurile pe care acest fruct le conţine îţi vor asigura energia pentru tot restul zilei.

Pepenele roşu reprezintă o bogată sursă de vitamine, calciu, potasiu, fier şi aminoacizi, dar şi o armă de nădejde în lupta cu gradele Celsius. O dietă cu pepene roşu ajută chiar şi la combaterea anxietăţii, a stresului, a atacurilor de panică.

DIETA CU CLOROFILĂ

Cura cu clorofilă este cel mai în vogă regim alimentar pentru un stil de viaţă sănătos, adoptat de vedetele de top de la Hollywood, datorită multiplelor beneficii pe care le oferă organismului.

Clorofila este un pigment verde închis ce se găseşte în plante şi alge, care este esenţial în procesul de fotosinteză.

Băutura miraculoasă este şi o sursă importantă de antioxidanţi care pot proteja împotriva cancerului, dar are şi beneficii antiinflamatorii, ajută la reglarea tranzitului intestinal şi este o sursă de magneziu, vitamina K, vitamina C, acid folic, fier, calciu şi proteine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *