Ce simte bebelusul simt intr-o oarecare masura si parintii

 

Cand bebelusul zambeste, si parintii lui zambesc

Un bebelus este o minune aparuta in viata fiecaruia dintre parinti! A fost nevoie ca mama sa aiba parte de modificari corporale fara precedent, si sa-l poarte pe cel mic in pantece timp de 9 luni. Este logic ca intre acesti doi oameni, mama si fiul/fiica, sa existe o conexiune care sa treaca dincolo de vizibil, de rational, iar partea afectiva sa fie impartasita intr-un mod unic.people mother woman baby love room milk parent family

 

Vocile parintilor sunt importante

De asemenea, bebelusul este legat puternic si de tata, a carui voce a fost auzita dupa peretele pantecelui mamei. Vocea mamei, venind din interior si vibrand in intreaga „locuinta temporara” a bebelusului, este principalul factor linistitor. Totusi, vocea tatalui este importanta si ea, este vocea care o sprijina pe cea a mamei si o face sa fie mai puternica si mai increzatoare decat este.

 

La bebelusi, intai vocile conteaza cel mai mult. Daca bebelusii care inca nu vad bine sunt asigurati de cele mai importante doua prezente, isi pot vedea linistiti de somn si de masa. Daca nu, inseamna ca este o problema. De aceea, cand mamele raman singure cu copiii, in timp ce tatii se duc la serviciu, simt ca princhindelul ori printesa are nevoie de tatal lui/ei. Intr-adevar, asta simte bebelusul, iar mama simte si ea acest lucru.

 

Starea de bine se transmite de la copil la parinti

 

Daca bebe este hranit bine, odihnit bine si sta confortabil, la o temperatura agreabila, in plus are ambii parinti aproape, va fi cel mai vesel bebe pe care parintii l-au intalnit vreodata in toata viata lor! Veselia aceasta face ca problemele financiare, problemele de la serviciu sau stirile negative sa dispara complet pentru moment, si parintii sa fie la fel de veseli, de binedispusi, precum copilul lor.

 

Sunt incluse aici mai multe emotii, toate pozitive, care alcatuiesc o stare de beatitudine. Iata cum descopera parintii ce inseamna o familie: prin stari de beatitudine!

 

Prezenta fizica este simtita cel mai puternic

 

Cum raman singuri, bebelusii incep sa planga, asta daca nu dorm si, practic, sunt inconstienti. Dar daca sunt in stare de veghe si se joaca singuri, atunci dupa scurt timp vor dori sa aiba un partener de joaca, o prezenta care sa ii supravegheze jocul, oricare ar fi ea, feminina sau masculina.

 

Mai mult, daca patutul de bebe este si el incantator, atunci bebelusul poate sa isi induca si singur starea de bine. Site-ul Ilbambino.ro infatiseaza cateva modele care sa ii ofere bebelusului senzatii care intr-un fel sau altul se transmit la parinti. Este vorba mai degraba de dorinta parintilor de a renunta la „straiele maturitatii” si de a se bucura ca un copil de toate materialele moi impreuna cu bebelusii, de toate formele aparte si de toate culorile vii, si personajele atat de noi incat sunt foarte interesante!

 

Cand nici cele mai frumoase culori nu ajuta

 

Nu exista bebelus care sa nu isi ingrijoreze parintii foarte mult! Bebelusii bolnaviori nu au capacitatea de a se ingrijora fata de sanatatea lor, dar pot macar sa transmita semnale care sa ii ingrijoreze foarte mult pe parinti. Tendinta este ca mamele sa isi faca griji din orice, o grija permanenta pe care copilul nu o poate avea, dar, de regula, ingrijorarile sunt pe buna dreptate.

 

Tatii se ocupa mai mult de suport pentru mamici, lucrurile de acest gen fiind mai greu de inteles pentru acestia. Bineinteles, si tatii se ingrijoreaza, insa nu mai mult decat este cazul; niciodata nu fac acest lucru fara sa fie un motiv intemeiat de ingrijorare. Practic, bebelusii pot sa planga si din plictiseala, asta nu inseamna neaparat ca au probleme de sanatate.

 

Un sentiment care nu se transmite

 

Datorita faptului ca puiul atat de indragit nu poate sa comunice ce gandeste si ce simte decat intr-o masura minimala, care sa ii asigure supravietuirea, pana la urma, exista cel mai probabil un sentiment al bebelusilor care nu se transmite la parinti. Sentimentul de recunostinta.

people baby child kid happy black and white monochrome

De fapt, si acesta se transmite, de aceea si parintii sunt recunoscatori, desi din alte motive. Parintii le multumesc copiilor ca exista si Divinitatii ca le-a daruit un bebe atat de frumos, si din recunostinta pluseaza in asigurarea tuturor conditiilor pentru bebe. Isi arata recunostinta prin dobandirea de cosulete si chiar de portbebe-uri pentru copiii lor, care sa arate ca modelele de pe Ilbambino.ro, sa redea senzatia de „locuit intr-o lume minunata”.

 

Recunostinta este un sentiment reciproc, dar pentru fiecare parte (bebelusi-parinti)  se refera la altceva. Este o incurajare care permite parintilor sa simta mai mult intr-o societate care indeamna la gandire fara simtire.

 

Si starea de somn se transmite

 

Inclusiv starea de somn se transmite de la bebe la mamica ce il vegheaza sa adoarma si ii canta un cantec de leagan sau, daca nu stie ori nu este talentata, ii pune un cantecel de leagan. Mamele care se uita cu atata duiosie la bebelusi cum dorm parca ar pune si ele capul pe perna, in aceeasi camera, atipind pentru cateva momente. Doar pentru cateva momente, pentru ca bebelusul se va trezi si va incepe sa planga, semn ca ii este foame sau ca trebuie schimbat.

 

O multime de senzatii si stari

 

Sentimentul  de liniste, sentimentul ca este nevoie si de tati, veselia sau starea de beatitudine, sentimentul de proximitate si sentimentul de companie, inclusiv si starea de somn. Iata care sunt lucrurile pe care le simt bebelusii si le transmit parintilor! Putem adauga starea de ingrijorare si sentimentul de recunostinta la categoria lucrurilor simtite intr-un mod special, dar se refera  tot la relatia dintre parinti si bebe.

people mother son woman kid child baby boy kiss love blur nature outdoor

Este de datoria parintilor sa asigure ce este mai bine pentru copiii lor pentru ca si ei, la randul lor, sa se simta mai bine. Si sa isi iubeasca pruncii. Numai dragostea este cea care naste zambete de ambele parti. Atunci cand bebelusii zambesc, parintii zambesc in mod automat. De fiecare data!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *