Caruselul pentru copii: relaxare si amuzament

Daca ai un bebelus, stii cat  de dificil poate fi uneori sa il adormi pe cel mic. Oricat l-ai legana si i-ai canta, acesta pare sa aiba destula energie cat pentru 100 de baterii si nu da semne ca ar vrea sa adoarma curand. Oricat ai fi de obosita, nu pare sa se induplece sa adoarma, ceea ce iti face oboseala si stresul mult mai accentuate, iar la un moment dat ajungi sa te dai batuta si incerci sa ii gasesti activitati care macar sa il distreze sau sa il tina ocupat. Jucarii si obiecte de prin casa, toate sunt mult mai interesante pentru cel mici decat ora de somn, care deja a trecut de mult.

Caruselul muzical este solutia salvatoare!

Acest dispozitiv  se poate atasa cu usurinta mariginii oricarui tip de pat, fie el de carusel muzical pentru patutlemn, plastic sau alt material. Anumite modele de carusele muzicale pentru patut permit chiar si agatarea deasupra copilului, in carucior, daca doresti acest lucru. Sunt foarte colorate si ii atrag copilului atentia, iar miscarile circulare ale jucariilor de plus au efect aproape hipnotic pentru bebelus, care adoarme fara sa vrea. Melodiile de leagan il linistesc si ii permit o adormire lina, ochii inchizandu-i-se pe masura ce melodia curge iar jucariile se rotesc. Jucariile caruselelor muzicale pot fi flori, animalute sau diverse forme viu colorate si majoritatea pot fi scoase din corpul dispozitivului daca doresti ca cel mic sa le poata admira indeaproape.

Mecanice sau pe baterii?

Caruselele mecanice sunt cele care vor functiona numai pentru o perioada de 2 sau 3 minute si se vor opri atunci cand melodia inceteaza. Se pornesc prin rotirea unei manete sau tragerea unui snur care declanseaza melodia si miscarea jucariilor. Acest tip de carusel de bebe este util deoarece nu necesita baterii pentru functionare insa timpul scurt al melodiei este posibil sa nu il multumeasa pe cel mic, care va incepe sa scanceasca imediat dupa ce s-a auzit ultima nota a cantecelului.

Caruselele pe baterii functioneaza pana cand opresti dispozitivul, asa ca sunt foarte utile daca esti ocupata cu ceva si trebuie sa il tii pe cel mic atent la ceva pana termini ce. Nu consuma multa energie, deci bateriile nu se vor termina foarte repede. Trebuie doar sa „arunci un ochi” din cand in cand pentru a-l supraveghea pe copilas si sa iti dai seama cand este timpul sa opresti caruselul pentru ca cel mic a adormit.

De unde cumparam?

Se pot gasi carusele pentru patut atat in magazinele fizice cat si in cele online. Gama variata de modele si culori lasa la alegerea ta gasirea modelului preferat de carusel. Poti lua in calcul faptul ca unele modele de carusele se pot transforma in lampi de veghe atunci cand cel mic nu ai are nevoie de carselul de patut pentru a adormi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *