calculatoare-sh

Care este diferenta dintre un calculator second hand si unul refurbished?

calculatoare-shTehnologia avanseaza cu rapiditate de la zi la zi. Pentru a tine pasul cu ea, orice om ar trebui sa isi schimbe des calculatorul, mai ales daca modelul actual nu mai face fata cerintelor tot mai ridicate, jocurilor noi, spectaculoase, cu grafica din ce in ce mai realista, sau programelor complexe care cer alocarea mai multor resurse. Cu toate acestea, nu multi isi permit sa faca aceste schimbari in mod regulat, mai ales daca vorbim despre un calculator nou-nout.

Din fericire,calculatoarele second hand sau refurbished de felul acesta sunt o optiune inteligenta din punct de vedere financiar, deoarece au preturi reduse chiar si pana la jumatate fata de cele noi, insa aceleasi performante. Care sunt insa principalele diferente si asemanari dintre un PC second hand si unul refurbished?

pc-refurbished

  • Un calculator second hand inseamna un calculator in stare perfecta de functionare, insa folosit, pe cand un PC refurbished inseamna ca el a fost utilizat si reconditionat
  • La un calculator second hand se pot observa usoare semne ale uzurii, pe cand la un pc refurbished starea initiala de aspect sau functionare a fost restabilita
  • Calculatoarele refurbished pot avea chiar imbunatatiri de hardware fata de conditia lor initiala
  • Atunci cand vorbim de calculatoare second hand putem vorbi si de resigilate, sau calculatoare inca aflate in garantie!
  • Si PC-urile refurbished se pot afla in garantie
  • Ambele au preturi mult mai mici fata de calculatoarele noi

Cum sa investesti intr-un calculator second hand sau refurbished de calitate

pc-sh

In primul rand, trebuie sa achizitionezi calculatoare sh de la branduri de renume, care produc lucruri de calitate si in care poti avea incredere. Producatori precum Lenovo sau HP sunt cunoscuti la nivel mondial iar unitatile produse de ei tind sa fie foarte longevive. In al doilea rand, conteaza si foarte mult cine face reconditionarea calculatorului care te intereseaza. De obicei, cand vine vorba de asa ceva, este bine sa te lasi pe mainile specialistilor si mai putin pe cele ale prietenilor care “se pricep” la calculatoare. Nu in ultimul rand, in ceea ce priveste software-ul, nu uita ca poti alege un calculator second hand cu licenta Microsoft Windows 7 sau 8.1 preinstalata, pentru a scapa de un stres in plus.

Cu siguranta, cel mai mare atu al calculatoarelor second hand sau refurbished este pretul. Uneori poate parea suprinzator ca poti cumpara un calculator cu procesor i7, cu o memorie ram de 8 GB la un pret sub 4000 de lei, dar acest lucru este cu siguranta posibil, iar cele mai bune preturi le gasesti, bineinteles, online. Exista firme specializate in comercializarea si reconditionarea computerelor second hand, iar un bun exemplu este si echipa Nou din Nou, al caror site noudinnou.ro, contine oferte foarte bune la produsele second hand si refurbished.

In plus, noudinnou.ro are recomandari foarte bune de la pasionatii de tehnologie, iar daca si tu iti doresti un calculator nou, insa bugetul te impiedica sa iti indeplinesti visele, este locul ideal pentru tine. Vei gasi calculatoare foarte performante si la preturi extrem de convenabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *