Chiptuning

Automobilismul sportiv implica chiptuning la fel cum bodybuilding-ul implica proteine

Imi permit sa fac aceasta comparatie, desi poate fi una foarte curajoasa, dar mie asa mi se pare. Mi se pare ca fara chiptuning ca acesta https://www.maxxperformance.ro/servicii/chiptuning/, automobilele nu sunt in stare sa uimeasca prin rezultate. Cum sa se diferentieze atat de mult o masina tunata pentru curse, dar care se poate compara cu masini de oras, netunate? La fel si in competitiile de bodybuilding, trebuie ca muschii sa aiba parte de suplimente de proteice pentru a putea capata acele proportii, acele delimitari ale grupelor de muschi si acele performante. Dar asta nu inseamna dopaj, nici de o parte nici de alta.

Chiptuning

Chiptuning se poate face pentru zeci de marci auto, pentru aproape (sau absolut?) toate modelele care au un computer de bord venit cu niste setari din fabrica. Chiptuning-ul inseamna modificari diverse asupra calculatorului de bord, pentru mai multe avantaje.

Avantajele chip tuning-ului auto, comparabile cu folosirea de cocktail-uri proteice

chip-tuning

Proteinele nu inseamna steroizi. Chip tuning-ul nu inseamna trisare, nici pericol. Comparatia este mai mult decat evidenta, si decizia de a lua proteine sau de a merge la o firma de chiptuning conduce intotdeauna la performanta. Iata ce avantaje reies din apelarea la chiptuning, prin orice element s-ar modifica in soft:

  • Cuplu marit motor-putere de transmisie, deci cresterea puterii cu pana la 30%, pentru motoarele diesel super-turbo, si cu procente mari, asemanatoare, pentru motoarele diesel sau pe benzina turbo
  • Cresterea limitarii de ture de la 6000 rpm la 6400 rpm, fapt care implica deblocarea potentialului motorului, limitat din fabrica pentru a garanta functionarea pe o perioada de timp
  • Si arderea devine mai completa, astfel incat consumul de carburant scade cu 15%
  • Se poate face chip tuning la pret avantajos pana si pentru Bentley, Chrysler, Ferrrari, Lamborghini etc.
  • Chiptuning-ul in Bucuresti poate fi asigurat si pentru marcile de tipul de mai sus, si pentru marcile mai accesibile romanilor si regasite mai mult in parcul auto national: Mercedes, Land Rover, Jeep, BMW, Audi etc.

Maxxperformance.ro inseamna chiptuning performant

Cum sunt anumite cocktail-uri proteice naturale pentru bodybuilderii din Bucuresti, asa este si Maxxperformance.ro pentru masinile pilotilor din Bucuresti ai competitiilor sportive. Bineinteles, mai exista si alte firme care se ocupa cu chiptuning-ul in Bucuresti, insa aceasta este concentrata pe chiptuning si mai putin pe alte actitivati de tuning.

Chiptuning

Chiptuning-ul se face respectand anumite masuri de precautie: se salveaza totul pe un server dedicat, se pun la dispozitie mai mult softuri licentiate din care se alege cel potrivit pentru marca si varianta si poate si motorizarea autovehiculului respectiv; firmele de chiptuning sunt compuse numai din profesionisti dovediti in domeniu.

Tuning-ul electronic actioneaza asupra unitatii de bord, denumita ECU (electronic central unit), dar implica si anumite operatiuni fizice (daca se doreste eliminarea unei valve, spre exemplu, degeaba se elimina din soft daca nu se elimina si fizic, si viceversa). Dar pentru toate acestea, exista explicatii online si exista si grile de pret, pe site-uri precum acela mentionat mai sus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *