Arhivar devii realmente doar daca urmezi un curs, precum cel de la Stefadina.ro

cursuri de arhivarArhivar devii numai dupa ce absolvi un curs acreditat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (A.N.C.) si avizat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, precum si de Ministerul Educatiei Nationale. Daca nu ai urmat acest curs de arhivar, desi lucrezi pe un post de arhivar, nu inseamna ca esti arhivar, ci doar un insarcinat in activitatea de arhivar. Iar daca inca nu ai facut acest lucru, dar vrei sa te ocupi de arhivele firmei la care lucrezi, solicita conducerii sa te inscrie la un astfel de curs.

In legatura cu arhivele, nu este deloc recomandat sa inveti din mers meseria de arhivar, ci mai intai sa te specializezi urmand un curs de arhivar precum cel prezentat pe Stefadina.ro, anterior momentului in care ti se dau arhivele pe mana.

Functionar de arhiva: o titulatura a profesionistilor care pot pastra si clasa documentele unei arhive

Functionar de arhiva inseamna, mai pe scurt, arhivar. Cursurile de arhivar de la www.Stefadina.ro ofera abilitati de pastrare si de clasare a tuturor documentelor unei arhive intr-un mod profesionist, nu degeaba ele fiind acreditate A.N.C. (sau ar trebui). Stefadina.ro este unul dintre furnizorii de cursuri pentru arhivar acreditate A.N.C.

Dar, mai precis, ce se intampla la un astfel de curs? Este un curs pur teoretic, este mai degraba un stagiu de practica? Nicidecum. Este un curs desfasurat (in medie) pe parcursul a 120 de ore, dintre care 80 de ore inseamna partea practica. Teoria va fi aplicata in partea practica pe arhive reale, si nu pe demo-uri. Teoria ar putea fi impartita in 5 categorii distincte de norme si actiuni:curss arhivar

• Intocmirea si mai apoi elaborarea Nomenclatorului Arhivistic

• Regulile de infatisare a Nomenclatorului in cadrul Arhivelor Nationale

• Prelucrarea tuturor documentelor, de orice tip, dupa norme specifice

• Conditiile potrivite de pastrare/conservare a documentelor fizice

• Gestionarea informatiilor din arhiva: trebuie sa fie usor de identificat si de utilizat

Arhivari: oameni care imbratiseaza o meserie meticuloasa, pe care numai pasionatii o pot face

cursuri arhivar

Trebuie sa stii din prima ca arhivarul nu este un om de televiziune, ca sa duca o viata profesionala plina de spectacol, de muzica, de culoare. Arhivarul este prin definitie un om ordonat, meticulos, atent, care iubeste detaliile si care isi extrage din ele satisfactia profesionala. „Fericirea consta in lucruri marunte”, gandesc acestia.

Un curs de arhivar este calea corecta pentru o meserie corecta. Acreditarea ofera recomandare, abilitatile dobandite in urma cursului ofera incredere in propria persoana si daca nu iti dai seama cum, citeste detaliile cursului de arhivar livrat de Stefadina.ro.

In viitor, arhivarii pot deveni arhivisti, si vor putea ei insisi sa coordoneze activitatile complexe desfaurate in jurul unei arhive. Dar cursul de arhivare este primul pas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *