6 sfaturi pentru condusul in siguranta pe tip de iarna

6 sfaturi pentru condusul in siguranta pe tip de iarna

Avand in vedere avertizarea meteorologica, de cod galben/portocaliu de ninsori si viscol, politistii nemteni va recomanda sa porniti la drum numai dupa ce v-ati interesat cu privire la starea traseului pe care urmeaza sa il parcurgeti si situatia meteorologica existenta.

Este imperativ ca autovehiculele sa fie echipate corespunzator pentru a circula in conditii de iarna (anvelope de iarna, lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip, rezerva de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire functional etc.). Asigurati-va rezerve de combustibil, apa, hrana, haine groase, paturi, medicamente, un telefon mobil pe care sa-l folositi in caz de urgenta, apeland cu mult calm numarul de urgenta 112, precum si un incarcator/baterie de rezerva.

  1. De asemenea, toti conducatorii auto trebuie sa respecte indicatiile si recomandarile politistilor rutieri, care actioneaza pe arterele pe care se circula ingreunat si sa permita accesul utilajelor de deszapezire.
  2. Evitati actionarea brusca a mecanismului de directie si a sistemului de franare al autovehiculului.
  3. Asigurati-va ca functioneaza corespunzator sistemele de iluminare/semnalizare, cat si cele de climatizare/degivrare.
  4. Utilizati luminile de intalnire si pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri si a celor de ceata in cazul aparitiei acestui fenomen.
  5. Pastrati o distanta mai mare fata de autovehiculele care circula in fata si evitati depasirile riscante, adaptand in permanenta viteza la conditiile de carosabil.
  6. In zilele cu ninsori, viscol, ploi, temperaturi scazute, fiti mai atenti la pietoni. Acestia sunt mai putin prudenti, astfel ca nu se asigura corespunzator la traversare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *