3 factori pentru alegerea ideala a plantelor de exterior din gradina ta

Plantele de exterior pot fi o idee excelenta pentru cei care isi doresc mai mult decat o simpla priveliste in care culoarea dominanta e verde, si mai mult un spatiu de relaxare, amenajat modern, in care fiecare element are rolul sau bine definit si este bine integrat in mediul din care face parte. Printre elementele cele mai des intalnite intr-o gradina sunt plantele de exterior, care, in functie de sezon si de preferintele proprietarului, pot fi plante de exterior ornamentale, arbusti sau arbori foiosi si rasinosi.

Daca ti-ai pus vreodata intrebarea despre cum poate fi amenajata gradina ta intr-un stil unic, raspunsul sta in modul prin care plantele de exterior sunt aranjate. Desigur, poate tu vrei o simpla peluza de un verde proaspat, care sa iti asigure o priveliste relaxanta zilnic sau un loc in care sa poti sta in zilele insorite, insa daca ai o suprafata mare pentru amenajarea gradinii este pacat sa nu ii fructifici la maximum potentialul roditor. Pentru o amenajare moderna a gradinii, poti apela si la sfaturile profesionistilor in domeniul peisagisticii, deoarece acestia, prin intermediul experientei lor, iti vor oferi o viziune originala, pliata pe preferintele tale. Cum alegi, asadar, plantele de exterior pentru gradina ta?

Alegerea plantelor de exterior – un singur proces, trei factori decisivi

plante de exterior

Orice specialist in peisagistica iti va spune ca elementele decorative, atat cele naturale, cat si cele artificiale, ale gradinii tale, trebuie sa fie plasate intr-un mod echilibrat, in functie de dimensiunile si de rolul lor in structura viitoarei gradini. Din acest punct de vedere, este ideal sa cunosti cativa factori importanti pe care sa ii urmezi pentru obtinerea raportului ideal de plante exterioare in gradina ta. Iata cativa dintre acestia:

  • Suprafata gradinii. Dimensiunea acelui spatiu pe care poti pune plante de exterior este decisiv pentru alegerea acestora. In primul rand, pornind de la arborii foiosi si rasinosi, si pana la cele mai pitice forme de arbusti, fiecare planta de exterior trebuie luata in calcul si plasata in proiectul de amenajare a gradinii, pentru a se incadra cat mai bine pe suprafata acesteia
  • Tipurile de plante de exterior. Asa cum a mai fost mentionat, doar imaginatia ta e limita speciilor de plante cu care iti poti decora gradina. Poti alege arbori rasinosi sau arbori foiosi, in functie de preferintele tale pentru frunze cazatoare sau pentru acele mereu verzi ale coniferelor. De asemenea, poti alege arbusti rasinosi sau foiosi, daca iti doresti niste plante de exterior ceva mai mici, care sa se poata integra ideal in mediul natural
  • Ingrijirea necesara plantelor de exterior. Trebuie sa iei in calcul in mod obligatoriu modul in care se va desfasura procesul de ingrijire a plantelor, pentru ca doar astfel vei sti daca esti capabil sa ai grija de noua ta gradina pentru ca fiecare tip de planta de exterior sa urmeze un proces de evolutie satisfacator

Daca tii cont de acesti factori, cu siguranta ca orice tip de planta de exterior ai alege, fie ca e vorba de arbusti foiosi sau arbusti rasinosi, fie ca vrei sa te orientezi catre arbori de tip foios, va fi varianta corecta pentru gradina ta.

Specialistii in domeniul peisagisticii din mediul online in care poti avea incredere au deja in portofoliul lor numeroase proiecte care implica amenajarea de gradini cu elemente decorative naturale precum plantele de exterior. Acestia iti poate facilita, de asemenea, si achizitionarea acestor plante de exterior prin intermediul magazinului online, unde ai posibilitatea sa alegi exact tipurile de plante care ti se pare potrivite pentru gradina ta. Descopera plantele de exterior potrivite pentru gradina ta moderna!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *