trucuri care repara unghiile

10 trucuri simple care îți repară unghiile

Vizitele la salon sunt puțin inutile dacă nu este menținută și sănătatea unghiilor. Adesea, unghiile se rup și se exfoliază, iar aceste procese nu sunt doar inestetice, ci și dureroase.
Dacă acestea sunt problemele cu care te confrunți și tu, specialiștii recomandă câteva remedii la domiciliu, care te pot ajuta să repari unghiile. Iată care sunt acestea!

Ce ar trebui să știi în materie de trucuri care ajută la repararea unghiilor?

1. Înmoaie unghiile în ulei de măsline

Înmoaie vârfurile degetelor în ulei de măsline extra-virgin pentru 10-15 minute în fiecare zi, timp de o lună. După această perioadă, redu utilizarea la 2 zile pe săptămână. Tratamentul acesta va ajuta la întărirea unghiilor deteriorate.

2. Folosește o cremă de cuticule

Acest tip de cremă ajută la hidratarea cuticulelor uscate și unghiilor deteriorate, cu ajutorul vitaminei E. Se masează crema în jurul și pe unghii, în fiecare seară înainte de culcare.

3. Folosește mănuși pentru treburile casnice

Atunci când speli vasele, baia sau faci orice activitate care presupune folosirea unor substanțe ce îți pot deteriora mâinile, folosește o pereche de mănuși de menaj.

4. Nu-ți folosi unghiile în mod excesiv

Cu ce deschizi de obicei o cutie de suc? Dacă am ghicit și folosești unghiile pentru acest lucru, ar fi bine să schimbi acest obicei.

5. Mănâncă alimente cu un conținut bogat de biotină

Asigură-te că dieta ta conține alimente bogate în biotină, precum ouă fierte, cereale integrale, conopidă și avocado.Biotina poate ajuta la întărirea unghiilor.

6. Ia un supliment de vitamine

Aportul de vitamine este esențial pentru starea generală de sănătate. Deficiența de vitamina A, vitamina C și calciu poate cauza deteriorarea unghiilor. Dacă iei un complex de multivitamine și calciu în fiecare zi, vei ajuta organismul să rămână sănătos.

7. Evită soluțiile tradiționale pentru îndepărtarea ojei sau lacului de unghii

Nu folosi un dizolvant pentru lac de unchii mai mult de 1-2 ori pe lună, dacă se poate. De asemenea, evită dizolvantul care conține acetonă, deoarece acesta duce la uscarea și deteriorarea unghiilor.

8. Fă un tratament pentru unghii

Încearcă să alegi un tratament pentru unghii cu o formulă bogată în minerale, proteine și antioxidanți, care poate ajuta la repararea unghiilor uscate și deteriorate.

9. Fă masaj unghiilor

Masarea unghiilor stimulează circulația sângelui din zona respectivă, ajutându-le să crească mai puternice. Poți folosi o loțiune hidratantă de mâini pentru această operațiune.

10. Bea cantitatea de apă recomandată pe zi

După cum știi, aportul echilibrat de apă este recomandat de către doctori pentru o stare generală de sănătate bună. Acest sfat se aplică și în cazul unghiilor. Dacă bei cantitatea recomandată de apă, poți ajuta la hidratarea unghiilor uscate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *